Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmarabirlik'te Asa, yeniden aday

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2018 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2018 07:43

Marmarabirlik, cumartesi günü olağan genel kurulunu yapıyor. Genel kurul Marmarabirlik Başköy Tesisleri'nde saat 11.00'de yapılacak.
Dün mevcut Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yeniden aday olduğunu açıkladı. Hedeflerinin büyük olduğunu, yeni bir yol haritası ile yola devam etmek istediklerini belirten Hidamet Asa, göreve gelmeden önce zarar eden bir kurum olarak bilinen Marmarabirlik'in bugün kâr eden, kârlılığını da yatırıma dönüştüren, kendi öz kaynaklarıyla ilk defa kâr
payı dağıtan bir kurum haline geldiğini söyledi.
Hidamet Asa, "Hepimizin öncelikli görevi Marmarabirlik'e sahip çıkmaktır. Marmarabirlik üreticinin sigortasıdır. Göreve geldiğimiz dönemle birlikte üreticimizin kuruma duyduğu güven her geçen gün artmıştır. Öncelikle huzurun hakim olduğu Marmarabirlik'te hedefler geleceğe yönelik belirlenmektedir. Geleceğimize yönelik yatırımları planlarken, ürün alım hedeflerimiz de büyüyor. Ortaklarımızın beyan ettiği ürünü teslim etmesi, Marmarabirlik'in hedeflerine ulaşması demektir. Başarının sınırı yoktur. Amacımız, gelecek nesillerimize daha da güçlü bir Marmarabirlik bırakmaktır" dedi.

Necla Orhan ve Uzak Yakınlaşmalar sergisi

Kentimizde fotoğraf sanatına destek veren kurumların başında Orhan Holding yer almaktadır. Bu değerli kurumumuzun kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Orhan'ın eşi Necla Orhan yıllardır devam eden fotoğraf tutkusu, bugün bu kentin, bu yıl 14'sünü düzenleyeceği Uluslararası Orhan Holding Fotoğraf Yarışması'nın doğmasına neden olmuştur.
Necla Orhan fotoğrafa olan merakı ile yıllarca yurtdışı ve yurtiçi gezilerinde toparladığı bir arşiv oluşturdu. Bu arşivinden seçtiği fotoğraflarla da karma bir sergi açıyor. Sergi yarın saat 15.00'te Merinos AKKM'deki Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde açılacak.
Uzak Yakınlaşmalar adını taşıyan sergi 21 Nisan'a kadar fotoğrafseverlerin izlenimine sunuluyor.

Kütüphane Haftası ve UÜ

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 54. Kütüphane Haftası kapsamında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
" Eskiden kütüphanelerin büyüklükleri sahip olduğu kitaplarla eşdeğer tutulurdu. Bugün dijitalleşen dünyada artık ulaşılabilen kaynak miktarı önem taşıyor. Geçen yıl itibariyle üniversitemizde de yaklaşık 5 milyon 200 bin sadece online kaynaklar için ayırmıştık. Bütçemizin birçok alanında kısıtlanmaya gidilmesine rağmen bu noktada artışa gitmeye devam edeceğiz. Araştırmacıların artık birtakım kaynaklara ulaşması için çabalıyoruz. Kişiler bulundukları ofisten dünyanın birçok kütüphanesine ulaşabilmekte ve zamanı ciddi bir şekilde satın almaktayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.