Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmarabirlik'ten iyi haberler

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 08:00

Türkiye'de tarım satış kooperatif ve birlikleri 1935'teki 2834 sayılı yasa kapsamında kurulmuştu. 1954 yılında Bursalı kurucular bünyesinde 8 kooperatif bulunan Marmarabirlik'i kurdu. İçlerindeki en eski kooperatif ise 1942'de kurulan Gemlik kooperatifi.
Ülkemizde zeytin dendiğinde aklımıza Marmarabirlik geliyor. Bu önemli kuruluşumuz 2017-2018 döneminde 10 Ocak'ta sona eren alımlarla, bu yıl tarihinin en büyük alımını yaparak rekor kırdı. Tam 51 bin 500 ton ürün alımı gerçekleşti. Mali değeri ise 290 milyon lira.
Marmarabirlik'in önümüzdeki dönemlerdeki hedefi ise 2023 yılında tam 500 milyon liralık alım gerçekleştirmek.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, özetle şunları söyledi:
"Kampanya kapsamında toplam 51 bin 500 ton ürün alımı yaparak Marmarabirlik tarihinde rekor bir alıma ulaştık. Kampanya boyunca ürün bedellerinin yüzde 80'ini haftalık dilimler halinde peşin ödedik. Ürün bedellerinden kalan yüzde 20'lik kısmı ise 26 Ocak'ta ödeyeceğiz."
Sürekli olumsuzlukları yazdığımız gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe bir de iyi haber vermek, bize de iyi geliyor.
Başkan Hidamet Asa ve arkadaşlarına kolaylıklar diliyorum.

İMO adayı Erdem: "Değişime katılın"
17-18 Şubat tarihleri arasında İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin genel kurulu gerçekleşecek. Toplamda 4 bin 400 üyesi bulunan odada başkanlık seçimi için iki aday yola çıktı.
İMO Bursa Şubesi Çalışma Grubu başkan adayı Mehmet Albayrak, İMO Bursa Şubesi Çağdaş Grubu başkan adayı ise K.Cüneyt Erdem.


"Değişime Katıl" çağrısı ise yola çıkan İMO Bursa Şubesi Çağdaş Grubu başkan adayı ise K.Cüneyt Erdem Crowne Plaza'da düzenlediği ve üyelerin aileleriyle birlikte geniş katılım gösterdiği kahvaltılı toplantıda özetle şunları söylemişti:
"İMO Bursa Şubesi, Marmara Bölgesi'nde İstanbul'dan sonra en ciddi örgütlenmesi konumundadır. Özgür ve bağımsız bir meslek odası, sorunları bilen ve çözüm üreten bir yönetim ve genç mühendislere daha fazla destek veren bir anlayışla yola çıktık.
Meslek örgütümüzü hep birlikte, hak ettiği yere taşımak, kaybolan dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlamak hepimizin elinde.
Genç meslektaşlarım, sorunları biliyoruz ve çözeceğimize söz veriyoruz. Mesleğin etik değerlerini, vizyonumuzu sana anlatacak ve tercih ettiğin çalışma alanında sana rehberlik yapacak bir oda istiyorsun. Biliyoruz. Genç mühendislere daha fazla destek veren bir anlayış için sandık başına gitmelisin."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.