Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MARSİFED ile sohbet...

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2019 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 08:27

2004 yılında kurucuları arasında BUSİAD ve TÜSİAD'ın da olduğu MAKSİFED kurulur. Daha sonra diğer federasyonlarla birlikte Kasım 2004'te Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu, TURKONFED hayat bulur.
Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu daha sonra adını Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu olarak değiştirir.
Kuruluş süreçlerini yakından takip ettiğim, bir süre de danışmanlığını yaptığım bu federasyonumuzun şu anda başkanlığını Ramazan Kaya yapıyor.
Geçtiğimiz gün MARSİFED Yönetim Kurulu'nun misafiri oldum. Değerli yönetim kurulu üyeleri ile bilikte Bursa ve sanayi üzerine kısa bir yolculuk yaptık. Kendi özelimde keyifli bir sohbet oldu. Daha sonra da sorulan soruları yanıtlamaya çalıştım.

Bu arada tesadüfen o gün MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya'nın doğum günü olduğu için de o anlamlı kutlamada beraber olduk. Öncelikle Ramazan Kaya başkanıma iyi yaşlar diliyorum.
Evet MARSİFED Yönetim Kurulu'na başkanları Ramazan Kaya nezdinde güzel ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum.

GENÇLİK TİYATROSU BELGESELİ

İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği tarafından 1953 yılında kurulan ve Türk tiyatro tarihine pek çok sanatçının kazanılmasına vesile olan Gençlik Tiyatrosu'nun belgeseli hazırlanıyor.
1953- 1968 yılları arasında faaliyet gösteren tiyatro belgeselinin yönetmenliğini Nurgül Bayram yapıyor ve Can Kolukısa ile Yurdaer Erşan da danışmanlık konumunda.
Avni Dilligil, Nisa Serezli, Metin Serezli, Halit Akçatepe, Nedret Güvenç gibi pek çok sanatçının bu dönemini anlatan belgeselin 2020 Mayıs ayında gösterime girmesi planlanıyor.

Bu belgeselde uzun yıllar Adana ve İstanbul'da tiyatro yapan daha sonra Bursa'ya yerleşen ve Damla Desen'i kurup, tekstil sektörüne hizmet veren ve aynı zamanda gençlik tiyatrosu kurucularından rahmetli Tevfik Gündüz Aykut ve rahmetli İnci Aykut'un da hayatlarına yer veriliyor.

Ayrıca bu projeye destek olmak için, Bora Özkula'nın kuruculuğunu yaptığı genç tiyatro sanatçılarından oluşan KAFA Tiyatro'nun 24 Aralık'ta sahneleyeceği Kocasını Pişiren Kadın oyununun geliri ile de bu belgeselin yapımına katkı konulacak.

Ayrıca bu belgeselin, İstanbul'daki gala gösteriminden sonra Bursa'da da gösterimi yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.