Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marsifed ve Bisiad Balosu

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2019 09:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2019 09:50

Cumhuriyet balolarımız devam ediyor. Bu kapsamda bünyesinde TÜSİAD'ın da olduğu 11 sanayici ve işinsanları derneğini barındıran Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu(Marsifed) ve de Bilişim Sektörü İşadamları ve Profesyonelleri Derneği 'nin(Bisiad) ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet balosu yapıldı.

Podyum Davet'teki etkinlikte Marsifed Başkanı Ramazan Kaya ve Bisiad Başkanı Dağhan Uzgur ev sahipliği yaptılar.
Gece gösterilen sinevizyon gösterileri ile başladı. Ardından Marsifed Başkanı Ramazan Kaya ve Bisiad Başkanı Dağhan Uzgur birer konuşma yapıp, Cumhuriyetin önemine dikkat çektiler ve ülkemize kazandırdıklarından söz ettiler.
Ramazan Kaya, konuşmasında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok bilinmeyen not defterinden Cumhuriyetin kuruluşundan dört yıl önce yaverine aldırdığı notlardan alıntılar yaptı. O alıntıda Mustafa Kemal Atatürk, kuruluştan 4 yıl önce şu notu aldırıyor:

"Önce zaferi kazanacağız, ardından cumhuriyeti kuracağız. Devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacak"

BALKANTÜRKSİAD 22. SİNERJİ TOPLANTISI

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (BALKANTÜRKSİAD) geleneksel etkinliklerinden biri de Sinerji Toplantıları. Cuma akşamı Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği 'nin (BALKANTÜRKSİAD) 22. Sinerji Toplantısı yapıldı.

Bu toplantının konuğu DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş'ti. Hakan Ateş, toplantıda yaptığı konuşmada özetle ülke ekonomimizi şöyle değerlendirdi:
"Merkez Bankası'nın 250 baz puan indirme kararıyla bin baz puan geri geldi. Bunun böyle süreceğini düşünüyoruz. Bir taraftan da öncü göstergeler, sanayinin de yavaş yavaş dönmeye başladığını gösteriyor. Bu da ileriye doğru bize büyüme ışıltısı veriyor.

Bankacılık zor bir dönem atlattı. Dengelenme sürecine girildi. Bu sürecin de iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum.
Dış ticaret açığımız, çok dengelendi. Cari açığımız, pozitife döndü. Bütçe açığımız ve toplam borçlanmamızda biraz yükselmeler oldu ama böyle 4-5 milyon mülteciye bakan, savunma sanayiinde jeopolitik nedenlerle o kadar masrafı olan bir ülkenin bu dengeleri böyle yürütmesi bile büyük bir başarıdır.

Bulunduğumuz yılı, bire yakın bir büyümeyle kapatacağız. Türkiye için bu, çok düşük bir büyüme ama tüm dünyada büyümenin yavaşladığını görüyoruz. Almanya bile resesyona girme tehlikesiyle karşı karşıya. O bakımdan çok önemli bir gösterge olmaktan çıktı. Önümüzdeki yıl itibarıyla tekrar eski seyrine doğru büyümenin yükseleceğini göreceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.