Hava Durumu

Masterpiece Hall, 11 ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2020 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 08:22

Masterpiece Hall, İstanbul'un gözde etkinlik mekanlarından biri. Beş yıldır çağdaş sanatı daha geniş kitlelere yaymak için Masterpiece Hall çaba harcamakta. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta içinde Ayça Okay'ın küratörlüğünde "Sanatın Geleceği" mottosu ile sanatın 11 farklı disiplininden, 11 genç sanatçı "11 Onbir" sergisinde eserlerini sergilediler.
Bu güzel etkinliğin ana sponsoru QNB Finansbank'tı ve katkı koyan bir diğer kuruluş da Samsung oldu. Sergiye katılanlar arasında her zaman sanatın her alanında yakından gördüğümüz Borusan Holding'in eski CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Agah Uğur da vardı. Uğur, küratör Ayça Okay'ın açış konuşmasının ardından sanat ve sanatın geleceği ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.
Daha sonra farklı disiplinlerden 11 genç sanatçının eserlerinden oluşan 11 sergisini gezdik. Son 40 yıl dünya teknolojinin her alanında büyük bir gelişme yaşadı. Bu gelişme ve dönüşüm teknoloji ile sınırlı değildi. Tüm disiplinlerde olduğu gibi sanat ve sanatın da tüm disiplinlerinde ezberler bozulurken, paradigmalar yıkılıyor ve yeni paradigmalar oluşuyor.
Bizler babyboomer kuşağı bu değişim ve dönüşümü anlamakta zorlanıyoruz. Hele hele Z kuşağı hiçbir biçimde yönlendirilemiyor. Onlar kendi akışları içinde bizlere "bize karışmayın, anlamaya çalışmayın sadece bizi izleyin" diyor veya demek istiyor.

11 SERGİSİ VE BURSA

Sergide Candeğer Aydın, Fatih Eseler, Gabriel Vorbon, Gamze Zorlu, Gizem Candan, Lal Batman, Lara Birgit Kamhi, Mehmet Ali Yıldız, Muzaffer Tuncer, Oğulcan Sürmeli ve Taylan Türkmen 'in harika eserleri vardı. "11 Onbir Sergisi"nde iki de Bursa izi vardı.
Sanatçı Lal Batman, Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi mezunu. Kendisi ilk sergisini 18 yaşını doldurmadan açtı. Aynı zamanda Unesco Sanatçısı. Eğitimine Yeditepe Üniversitesi'nde devam ediyor. Sergide 2 flexiglas üzerine digital maniplasyonla yaptığı eseri bulunuyor.
Sevgili Lal'ın, çeşitli karma ve kişisel sergilerin dışında çeşitli, yarışmalardan kazanmış olduğu ödülleri de var.
Bursa ile ilişkisi olan bir başka sanatçı da Muzaffer Tuncer. Bu genç sanatçımız Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden. O da çeşitli karma ve kişisel sergilere katıldı. Çeşitli ödülleri var. Bursa ile ilişkisine gelince. 6. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı ALUEXPO 2019, 10-12 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul'da yapılmıştı. Bu fuardaki önemli stantlardan biri de alanının ülkemizdeki liderlerinden biri olan Ali İhsan Yeşilova'nın sahibi olduğu Yeşilova Holding'in amiral gemisi olan Cansan Alüminyum'du.
Bu fuar için Yalçın Yeşilova'nın girişimleri ile Muzaffer Tuncer, sanatçı arkadaşları Mert Çıkılmazkaya ve Büşra Kölmük ile birlikte yaptığı eserleri sergilediler. Evet, bu güzel sergi için başta küratörü Ayça Okay olmak üzere, tüm genç sanatçılarımızı, etkinliği organize eden Masterpiece Hall, ana sponspor QNB Finansbank ve destekçi Samsung'u kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.