Hava Durumu

Medicana Bursa ve sanat

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2022 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2022 08:07

Medicana Bursa Hastanesi kentimizdeki özel hastanelerden biri. Medicana Hastaneler Grubu’nun bir parçası olan bu hastanemiz 2018 yılında açıldı.

Ayrıca Medicana Bursa bünyesinde bir de Türk Sanat Müziği Korosu kuruldu. Bu koro geçtiğimiz günlerde bir konser verdi.

Bu konser koronun ikinci konseriydi. Araya giren pandemi konser çalışmalarını etkilemişti.

Dr.Öğr.Üyesi Remzi Karşı’nın sunumu ve Salih Berkmen’in şefliğinde Medicana Bursa Hastanesi hekim ve sağlık çalışanlarından oluşan koro 1 Nisan’da BAOB Oditoryumunda bir konser verdi.

”Medicana Bursa Hastanesi Sağlık için söylüyor! Baharın ritmini yakalıyor!” sloganı ile düzenlenen konser büyük ilgi gördü.

KONSERDEN NOTLAR

İki bölümden oluşan Türk Sanat Müziği konserinde aynı zamanda hastanenin Kulak Burun Boğaz uzmanı olan Dr.Hüsamettin Olgun’un da güftesini yazdığı ve Cinuşen Tanrıkorur’un bestelediği “Gönülden sevmeyi bilemedikçe” ve “Aşkın en güzeli” ile yine güftesi Olgun’un, bestesi Salih Berkmen’e ait olan “Kabrinde beyaz gül” de seslendirildi.

BİR ANEKDOT

Kabrinde beyaz gül şarkısının da dramatik bir öyküsü var. 25 Aralık’ta Türk müziğinin büyük ismi, aynı zamanda beni dünyaya getiren doktorum Dr.Alaatin Yavaşça Beşiktaş'taki Yahya Efendi Türbesi Haziresi'ne defnedilmişti.

O defin töreninde Bursa’dan hekim, güfte yazarı, şair ve yazar Dr.Hüsamettin Olgun da vardı. Defin sonrası herkes ayrıldığında Olgun orada kaldı. Toprağın üzerinde sadece bir beyaz gül vardı. Diz çöktü ve dudaklarından şu dizeler döküldü:

“Kabrindeki beyaz gül yüreğime dokunur

Güle aşık bülbülün son şarkısı okunur

Şimdi melekler ile, meşk eyleme zamanı;

O gülzar-ı beka’ya, birden indi şems-i nur!”

Daha sonra da bu dizeler Salih Berkmen tarafından bestelendi.

Konser kadrosunda ise şu isimler vardı:

“Abdurrahman Beyhan, Aslıhan Yılmaz, Ayşe Dilara Adalı, Beste Ormancı, Betül Aksu, Cansu Uçak, Elif Ceylan Uyanık, Engin Bozkurt, Esra Yaprak, Gökhan Şahin, Hüsamettin Olgun, Merve Birdane, Mine bozkurt, Murat Kargı, Murat Uzun, Nazan Kotan, Nazlı Özyıldırım, Nilgün Bir, Okan Gerez, Pınar Yücel ve Serdar Ener.”

Medicana Bursa Hastanesi Türk Sanat Müziği Korosu’nu kutluyorum. Nice konserler diliyorum.

 FUTBOLİST VE NURİ ŞAHİN

Dünkü köşemde yer verdiğim Cesur Sünnetçioğlu ve FUTBOLİST başlıklı yazımla ilgili Sevgili Cesur Sünnetçioğlu aradı.

Yazı için teşekkür ettikten sonra küçük bir düzeltme notu iletti. Ben FUTBOLİST’i Cesur Sünnetçioğlu yalnız kurdu diye biliyordum. Meğerse Cesur bu girişimine bir dönemlerin ünlü futbolcusu ve Antalyaspor’un başarılı Teknik Direktörü Nuri Şahin, Sinan Dursunoğlu ve bir İstanbullu dostunu daha dahil etmiş.

Evet, bu notu da sizlerle paylaşmak istedim.

Bu arada Türkiye’ye dünya şampiyonlukları getirmeyi hedefleyen FUTBOLİST’in ülkemiz ekosisteminin hizmetine İstanbul’da sunduğu FUTHOUSE isimli bu yeni tesisin, e-sporun ve Türk esporcuların gelişimine katkı sağlamasını ve de ülkemiz için yeni başarıların da önünü açmasını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.