Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medikabil ve Sinop Üniversitesi üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2018 08:04

Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen'in sahibi olduğu Medikabil Hastanesi, Sinop Üniversitesi ile "Akademik ve Bilimsel İşbirliği Protokolü" imzaladı.
İmza törenine Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Özel Medicabil Hastanesi sahibi Prof. Dr. Faruk Bilgen, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Erdem, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıza Bayrak ve Özel Medicabil Hastanesi İdari ve Mali İşler Koordinatörü Dr. Cemal Turhan katıldı.
Bu imzalanan "Akademik ve Bilimsel İşbirliği Protokolü" 5 yıl süreyle geçerli olacak.
İmzalanan işbirliği protokolünde; sağlıkla ilgili eğitim gören öğrencilere staj ve iş imkanı sağlaması, öğretim üyelerinin kongre katılımlarına destek için yurtdışı veya yurtiçi burs imkanı sağlanması, ihtiyaç duyulan bazı medikal malzemelerin üniversiteye hibe edilmesi gibi önemli maddeler yer alıyor.
Sinop, Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen'in mecburi hizmetini ilk yaptığı yer. Hayırlı olsun diyorum.

KENDİ HİKAYELERİNİN KAHRAMANLARI

Bursa'nın 60 yıllık geçmişe sahip gönüllü kadın kuruluşu Bursa Soroptimist Kulübü "Kendi Hikayelerinin Kahramanları" projesini hayata geçirmeye başladı.
Bu kapsamda projenin ilk etkinliği öğretmenler gününde TRendpark'da yazar Nermin Bezmen'in katıldığı bir söyleşi ve kokteyldi.
Bursa Soroptimist Kulübü Başkanı Avukat Elif Yazıcı açılış konuşmasında şunları dile getirdi:
"Kendi Hikayelerinin Kahramanları projemizin ilkini son derece anlamlı olan 24 ve 25 Kasım günlerinde gerçekleştirdik. Kadına, çocuğa, tüm insanlara yönelik şiddetin önlenmesi için en önemli faktörlerden birinin eğitim olduğunun bilincinde olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz.
Aynı zamanda 37 yaşında %92 spastik engelli ,ellerini kullanamayan, hiç okula gitmediği halde anne-babasının öğrettiği harfleri yan yana getirerek okuma yazmayı kendisi öğrenen, bununla da kalmayarak avuçlarının yanlarını kullanmak suretiyle bilgisayarda yazarak 'Tek Elle Mucize' isimli kitabını yazarak okuyucularla buluşturan ve yaşama karşı istek, azmi ve duruşuyla her birimize örnek olan sevgili Bilge Ürgen ile tanışma ve onu hayranı olduğu Nermin Bezmen ile buluşturabilmenin mutluluğunu yaşadık."
Daha sonra Nermin Bezmen ilgiyle izlenen konuşmasının ardından son kitabı "Havva'nın cezası" olmak üzere kitaplarını imzaladı.

ÇEK'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

ÇEK'in Ertuğrul'daki Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Yurdu'nda kalan Kır Çiçekleri, Öğretmenler Günü'nde gönüllü öğretmenleri ile buluştular.
Kahvaltılı buluşmada, bir Kır Çiçeği'nin keman dinletisinin ardından, şarkılar söylendi ve sonunda bir pasta kesildi. ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, toplantıda kısa bir konuşma yaparak gönüllü öğretmenlere özverilerinden ötürü teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.