Hava Durumu

Mehmet Arif Özer ve Magma

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2019 09:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2019 09:07

Mehmet Arif Özer, Bursa iş ve sanayi dünyasının sevilen, sayılan nevi şahsına münhasır isimlerinden birisi. Mali müşavir olarak başladığı iş hayatında önce tekstil alanında önemli bir sanayici olarak Etay Giyim'i kurdu. Yüzde 100 ihracata çalıştı.
Bu arada BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı ve YİK Başkanlığı yaptı. 30 yıldan uzun bir süre emek verdiği Etay Giyim'de beklenmedik bir şey yaptı. Yıllar öncesinden sektöründeki sıkıntıları görerek isabetli bir öngörüyle sanayiciliği bırakmaya karar verdi.
Önce yanında çalışanların tazminatını ödedi, sonra her bir çalışanına başka bir firmada iş buldu. Hellaleşip, ayrıldılar. Zaman Mehmet Arif Özer'in sektöründeki öngörüsünü haklı çıkardı. O tam zamanında çekilmeyi bildi.
Onun BUSİAD Başkanlığı yaptığı dönemde ben de BUSİAD'ın danışmanlığını yapıyordum. Onunla birlikte çalışmaktan keyif aldım. Onun döneminde de, onun davetiyle BUSİAD'a üye olmuştum.
O döneminde yıllar öncesinden bir fotoğraf kursu açtırmıştı. Sevgili Utku Kaynar'ın ders verdiği bir kurstu.
Mehmet Arif Özer'in fotoğraf tutkusu yıllar içerisinde gelişerek devam etti. Yurtiçi ve yurtdışında gezmediği ülke ve fotoğraf çekmediği yer nerde ise kalmadı.

PAPUA YENİ GİNE VE CENNET İNSANLARI

Mehmet Arif Özer eşi Serpil Özer ile birlikte Papua Yeni Gine'deydi. Özünde orası dünyanın en büyük ikinci adası ama adeta bir minyatür kıta görümündeymiş. Bir devlet olan Papua Yeni Gine'de 8.5 milyon insan yaşıyor. Adanın diğer bölümü Endonezya'ya ait.
Özer, bu seyahatinde de çok güzel fotoğraflar çekmiş. Gezi sonrası da Yeryüzü Dergisi diye tanımlanan Magma'nın genel yayın müdürü ile karşılaşmışlar. Sohbet sırasında konu son geziden açılınca, yönetmen fotoğrafları görmek istemiş.
Sonunda Magma Dergisi'nin son sayısında kapakta yer alan ana konu Mehmet Arif Özer'in fotoğraflayıp, metnini oluşturduğu Papua Yeni Gine:Cennetin İnsanları olmuş.
Arif Özer, dergi içinde çektiği harika fotoğraflara çok güzel de bir metin hazırlayıp, geziyi ve ülkeyi anlatmış.
Bu yazı Magma'nın son sayısında şu sunumla takdim edilmiş:
"Binlerce yıl boyunca dünyanın geri kalanından kendini özenle sakınmış bir ütopya adası. Cennet kuşunun ve cennet insanlarının vatanı. Papua Yeni Gine; hem doğal hem de kültürel bakımdan eşi olmayan bir çeşitliliğe kucak açıyor. Magma, adanın farklı ve son derece renkli kabilelerinin bir araya geldiği festivale katıldı; Papua halklarının rüyalarını paylaştı."
Evet, Mehmet Arif Özer'i kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.