Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memd’Ali üzerine notlar

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2016 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 04:56
Bursa’nın özel tiyatrosu Adranos Tiyatro üçüncü sezonuna yeni oyunları Memd’Ali ile Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde başladı.
İzzet Boğa’nın yazıp yönettiği bu oyunun müziklerini Nedim Yıldız, illüstrasyonlarını Merve Ergenoğlu yaptı. Oyunda Utku Duman, Kutlay Akbal, Cansu Yılmaz, Mutlu Dereli ve Yasemin Çıtak yer alıyor.
İzzet Boğa’nın oyunu bir bağlamda geleneksel masal anlatımının çağdaş tiyatro ile buluştuğu bir özgün çalışma. Bu oyun yıl boyunca Nilüfer Belediyesi sahnelerinde izlenebilecek.



Adranos Tiyatro yola çıkarken şu felsefe ile yola çıkmıştı:
“Hiçbir kurum ve kuruluşa zaman ve döneme bağlı olmadan; tiyatronun, toplumsal, siyasal ve kişisel yaşamımızdaki yerini temel alarak, sanatın uyaran, farklı bakış açıları kazandırarak sorgulamayı ve yeniden değerlendirmeyi sağlayan işlevini öne alarak, dilediğimiz oyunları sahneleyebilmek, söylenmesi gerekeni söyleyebilmek.“

Baroda devir teslim

Bursa Barosu’nun hafta sonu gerçekleştirilen genel kurulunda Baro Başkanı seçilen Av. Gürkan Altun başkanlığındaki yeni yönetimi, bugün saat 13.00’te devralacak.
Devir-teslim töreni öncesi saat 12.30’da Bursa Barosu yeni yönetimi, Bursa Adalet Sarayı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak.

Bursa ve kent içi kazalar



TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, Bursa kent içinde meydana gelen trafik kazalarının artması ve kaza riskleri ile ilgili bir değerlendirme yaptı.
Bursa’nın kent içi kazaları ile ünlü bir kent olduğunu belirten Mart, kimi zaman ölümlü, kimi zaman maddi hasarlı çok sayıda kazaların meydana geldiğini ifade etti.
Mart, kazalarda, ulaşım planlaması, trafik denetimi, yol, trafik işaret ve işaretlemelerde idare / kent yönetimine bağlı yetersizlik ya da eksiklik kadar insana bağlı faktörlerin de önemli rol oynadığını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.