Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merinos'ta Mahler ve Wagner'le buluşma

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2017 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 07:35

Bursa Bölge Devler Senfoni Orkestrası'nın bu hafta da özel konukları var. BBDSO bu hafta perşembe günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mahler ve Wagner'i konuk ediyor.
Şef Zdravko Lazarov'un yöneteceği orkestra, İzmir D.O.B. solist sanatçıları Soprano Burcu Kılıç ve Bariton Cengiz Sayın'ın sesinden bizleri Mahler'in tılsımlı şarkıları (Des Knaben Wunderhorn) ve Richard Wagner'in eşi Cosima'ya doğum günü hediyesi olarak yazdığı ve oğulları Siegfried'in adını taşıyan Siegfried İdyll ile buluşturacak.


Bu eser kentimizde ilk kez seslendirilecek. Konserde romantik dönemden iki önemli Alman bestecinin eserlerini dinleyeceğiz.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'ndan söz ederken yazılarımda ağırlıklı olarak Bursa'nın önemli bir değeri olduğundan söz ediyorum.
Kentimizde iki kamu görevlisinin. Dönemin Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayhan Kızıl ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker'in inisiyatiflerini kullanarak kentimizde hayata geçirdikleri, bir sonraki dönemde de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser'in de katkılarıyla tam anlamı ile kurumlaşan orkestramız büyük bir değerimiz.
Şu anda Kültür Bakanlığı bünyesindeki bu değerli kurumumuz, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Filarmoni Derneği'nin katkılarıyla sezonda her perşembe bizleri klasik müzik ile buluşturmakta.
Emeği geçen herkese teşekkürler.

Arabuluculuk sempozyumu

BTSO Akademi 'Hukuki Uyuşmazlıkların Çözümünde Arabuluculuk' sempozyumunu gerçekleştirdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) üyelerinin ve uzman çalışanlarının gelişimine yönelik hayata geçirdiği BTSO Akademi eğitimleri, farklı sektörlerdeki uzmanları iş dünyası ile buluşturmayı sürdürüyor.

Türkiye'de kırmızı et masaya yatırıldı

UÜ Ziraat Fakültesi ve BUSİAD Gıda Uzmanlık Grubu "Türkiye'de Kırmızı Et Üretimi ve Tüketimi" konulu bir panel düzenledi.
Panelin oturum başkanlığını UÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak yaptı. Panele konuşmacı olarak Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Koyuncu, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Anıl, Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Hasan Yıldırım Oran ve Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız katıldı. Panelin açılışında konuşan Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Lale Yıldız, et tüketiminin beslenmedeki yeri ve önemiyle ilgili bilgi verdi.


BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Gıda Uzmanlık Grubu Koordinatörü ve SETBİR Başkanı Selim Tarık Tezel de hayvancılık sektörünün endüstriyel hammadde arzını sağlaması, nitelikli istihdam kapasitesi, halkın ihtiyaç duyduğu hayvansal proteini tedarik etmesi ve yüksek katma değer sağlaması nedeniyle stratejik bir sektör olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.