Hava Durumu

Meslekte 47 yıl olunca

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 08:03

1975 yılıydı. Aralık'ın 5. günü sabahın köründe bir gazete bayiinin önündeydim. Daha dükkan açılmamıştı. Gazete balyaları önünde duruyordu. Büyük bir heyecanla dükkanın açılmasını ve balyaların çözülmesini bekledim. Açıldı ve çözüldü.

O günkü parayla 25 kuruşa Turhan Tayan'ın sahibi olduğu Haber Gazetesi'ni aldım. Ogün gazetede spor muhabiri olarak ilk yazım çıkmıştı. Dün o günün üzerinden tam dolu dolu 46 yıl geçti. Meslekteki 47. yılımıza adım attık.

Haber Gazetesi'nde rahmetli Niyazi Menteş ağabey, rahmetli Kenan Atlıer vardı.

Bu uzun süreçte nerede ise tüm duayenlerle çalışma mutluluğu yaşadım. Şimdi herkes duayen olduğu için belki kelimenin ne anlama geldiğini anlamakta güçlük çekebilirsiniz.

Yazdığımız yazılar defalarca düzeltildi, üzeri çizildi, yeniden sabırla yazdık. Çektiğimiz fotoğrafların filmlerini yıkamasını, karta basmasını öğrendik. Usta çırak ilişkisi içinde bunca sene geçti. Baktık geride fazla kişi kalmamış.

Ben bu süreçte birçok şey öğrendiğim tüm büyüklerime teşekkür ediyorum. Aramızda olmayanları rahmetle anıyorum.

Herşeyin para ile ölçüldüğü, ilişkilerin paraya bağlandığı, değerlerin tek tek yok olup gittiği, devlet kurumlarının itibarlarının sorgulandığı bir dönemdeyiz.

O eski günleri, cebimizdeki yol parasını, simidimizin yarısını, son sigaramızı, platonik aşklarımızı paylaştığımız o günler geride kaldı.

Ben bu süreçte güzel anılar biriktirdim, çok sayıda olmasa da çıkarsız dostluklar kurdum, elbetteki keşkelerim de oldu ama keşke dememeyi geç de olsa öğrendim.

Dünyaya herkesin bir misyon ile geldiğine inanırım. Önemli olan bunu farkedip, bu kısa sürede üstünüze düşeni severek ve saygın bir biçimde yapabilmek.

Hepinize sağlık dolu günler diliyorum. İyi ki varsınız.

*****

MEHMET ALİ SANLIKOL VE DOWNBEAT

Amerikan müzik dergilerinin en saygın ve köklü olanlarından biri de DownBeat'tır. Bu dergi 1934 yılında Chicago'da yayın hayatına başlamış bir müzik dergisidir. Daha çok caz ve blues tarzı müzikle yakından ilgilenen saygın bir yayındır.

Amerika'da yaşayan Bursalı müzisyen Mehmet Ali Sanlıkol'un An Elegant Ritual/Zarif bir ritüel adını taşıyan albümü Amerika'da çok ses getirdi. Amerikan'ın saygın ve köklü müzik dergisi DownBeat son sayısında Mehmet Ali Sanlıkol'un yeni albümünden de söz etti.

Mehmet Ali Sanlıkol sosyal medyadaki paylaşımında bu güzel haberi şöyle duyurdu:

"Sabreden derviş muradına ermiş . Amerikan müzik dergilerinin büyük dedesi DownBeat'te son albümüm hakkında 4 yıldızlı bir yazı çıktı!!!

Kritik Carlo Wolff'a albümü dinleyip yazdığı harika yazı için; George Lernis ve James Heazlewood-Dale'a muazzam icraları ve sıkı çalışmaları için; Lydia Liebman'a müziğime inandığı için; eşim Serap Kantarcı Sanlıkol'a gösterdiği sabır, destek ve verdiği nasihatler için; ve annem Fethiye Sanlıkol'a 5 yaşında beni piyanoya başlattığı için çok teşekkür ederim.

Bu son derece alçakgönüllü trio albümünün DownBeat, Jazziz, JazzTimes, The Boston Globe, Jazzwise, France Musique vb. saygın mecralardan bu kadar ilgi göreceği kimin aklına gelirdi?!..."

Evet, Mehmet Ali Sanlıkol'u gönülden kutluyorum.

Babası Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol'u da rahmetle anıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.