Hava Durumu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2021 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2021 07:57

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifasının ardından, yerine uzun süredir birlikte çalıştığı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof.Dr.Mahmut Özer atandı. Önce Ziya Hoca'ya katkıları için teşekkür ederken, Mahmut Hoca'ya da başarılar diliyorum.

Prof.Dr.Mahmut Özer, 1970'te Tokat'ta doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden 1992'de mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı'nda tamamladı. Özer, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı'nda 1992 ile 1994 yılları arasında elektronik mühendisi olarak çalıştı.

Gazi Osmanpaşa Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 'nde hocalık yaptı. 28 Kasım 2010 ile 4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü'nde bulundu.

Ayrıca, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği, Türk Standartları Enstitüsü Genel Kurul Üyeliği görevlerinde bulundu. 2017'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı görevine atandı. Halen İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği Başkanı.

Evet, Mahmut Özer şimdi tam anlamı ile bir ateşten gömlek giydi.

Kuşkusuz hep dileğimiz artık sağlıklı ve değişmeyen bir milli eğitim sistemimiz olması. Ezbere dayalı olmayan. Dogmadan uzak, bilime ve akıla odaklanmış. Deneyerek ve sorarak öğrenmeye açık. Sadece zekaya, matematiğe odaklı olmayan. Günümüz realitesi içinde yaratıcılık becerileri, en az matematik ve de fen kadar önemseyen. Sanat ve spor eğitimine önem veren. Fırsat eşitliğini yakalama çabası içinde olan. Bir yerlere girmeyenlerin değil, yüksek puana sahip olanların öğretmen olduğu ve mesleğin saygınlığının artırıldığı bir sistem. Gördük ki her okulu İmam Hatip yaparak vardığımız yer ortada. Bizi yönetenler bu noktaya gelmek istiyorsa ayrı.

Son 20 yılda nerede ise en az 20 kez eğitim sistemini değiştirdik. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Dünyada başarılı olmuş modeller ortada. Onların içinde yol almak bu kadar zor da değil.

TÜRKİYE-ÇİN TİCARİ İLİŞKİLERİ 50 YAŞINDA

Nejat Yahya, Bursa iş dünyası ve sosyal yaşantısının yakından tanıdığı bir isim. Uzun yıllardır Dış Ticaret ile uğraşan Nejat Yahya kendi özel işinin öncesinde de Sönmez Holding bünyesinde babam ile birlikte çalışmıştı.

Kendisi Çin, Bursa & Anshan Kardeş Şehirler Fahri Temsilcisi. Bilindiği gibi bu yıl Türkiye -Çin ticari ilişkilerinin 50. yılı. Bu nedenle düzenlenen zoom toplantısına Nejat Yahya da katıldı. Nejat Yahya o toplantıda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

"Bursa&Anshan Kardeş Şehirler Fahri Temsilcisi olarak 1991'den beri 30 yıl boyunca Anshan ve Shenyans'da Devlet Adamı dostum Zhnag Zhi Guang ve Çinli dostlarımla birlikte ticari, sosyal, kültürel, eğitimsel yönlerden çok sayıda faaliyet yapmaktan memnunum.

Ayrıca şu anda Kültür Ataşesi dostum Ruilin Shi ve tayin olarak Pekin'e dönen ticaret ataşesi dostum Huang Songfeng ve Başkonsolos dostum Cui Wei'ye ilişkilerin artırılmasındaki yardımlarına müteşekkirim."

Ben de bu noktada dostum Nejat Yahya'ya ülkemiz ve Bursa adına gönüllü katkıları için teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.