Hava Durumu

Milli trene Bursa imzası

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2020 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2020 08:01

Tamamen yerli imkanlarla üretilen Milli Tren, raylara iniyor. Adapazarı'nda bulunan TÜVASAŞ tarafından üretilmesine karar verilen Milli Elektrikli Tren, İstanbul'un fethedilişinin 567. yıldönümünde 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan online olarak katılım sağlaması beklenen programla raylara kavuşacak.

Proje kapsamında ASELSAN'ın da destek verdiği milli tren seti, ilk etapta 3 set olarak raylara indirilecek ve proje tamamlanana kadar 56 set daha üretilecek.

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜRASAŞ) çatısı altında toplanan TCDD iştirak şirketlerinden olan TÜVASAŞ tarafından üretilen Milli Elektrikli Tren seti için 2014 yılından itibaren çeşitli yatırımlar yapıldı. Son olarak alüminyum gövde atölyesinin kurulmasıyla imalat süreci hızlandırıldı.

Bu tren alüminyum gövdeli olarak üretilen ilk tren olma özelliği taşıyor. Şehirler arası seyahate uygun tasarlanan Milli Elektrik Tren, saatte 160 kilometre hıza ulaşabilen 5 araçlı setler halinde üretilecek.

Engelli yolcuların da tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına olanak verecek şekilde tasarlanan tren setinin en kısa sürede test sürüşlerinin tamamlanarak, kullanıma başlanması bekleniyor.

MİLLİ TREN VE CANRAY

Kentimizin önemli sanayi gruplarından biri olan Ali İhsan Yeşilova'nın Yeşilova Holding'i bünyesindeki CANRAY bu Milli Tren projesinin önemli tedarikçilerinden biri konumunda. CANRAY, Milli Tren'in tüm iç giydirilmesini gerçekleştirdi. Milli Tren'e özgü tasarım ve üretimi yapılan iç giydirmelerin tamamı CANRAY'da gerçekleştirildi.

Dolayısıyla gurur duyacağımız Milli Tren'de her noktada olduğu gibi bir önemli Bursa imzası da var.

Milli Tren'e katkı koyan Yeşilova Holding ve CANRAY personelini kutluyorum.

TURQUALİTY 'DE 24 BURSALI FİRMA

Türkiye'nin ululararası platforma marka yaratmaıs noktasında Ticaret Bakanlığı'nın önemli bir projesi olan Turquality Programı önemli destekler sağlaıyor.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre TURQUALITY programında "Marka Destek" ve "TURQUALITY® Destek" olarak iki farklı destek sınıfında yer alan firma sayısı 450'ye ulaştı.

Bu firmalar içinde Marka Destek programında 12, TURQUALITY Destek programında 12 olmak üzere toplamda 24 Bursa firması bulunuyor.

Programda yer alan firmaların, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka tesciline ilişkin harcamaları, sertifikasyona ilişkin giderleri, moda/endüstriyel ürün tasarımcısı/şef/aşçı istihdamına ilişkin giderleri, tanıtım, reklam ve pazarlama faaliyetleri, yurtdışı birimlere ilişkin giderleri, danışmanlık (yönetim, tasarım, hukuk, bilişim) giderleri destekleniyor.

Finansal desteklerin yanında; firmaların orta ve üst düzey yöneticilerine Koç, Sabancı, Bilkent ve İstanbul Üniversiteleri'nde Yönetici Geliştirme Programı kapsamında eğitim verilirken, dünyaca ünlü markalaşma teorisyenlerinin davet edildiği Vizyon Seminerleri düzenleniyor.

YARARLAN FİRMALAR

Yukarıdaki desteklerden yararlanan bazı Bursalı firmalar şunlar:

"Akbaşlar, Berteks, Doğu Pres, E Mak, Kaplanlar, Türkün, Warmhaus, Çilek Mobilya, Sütaş, Kerevitaş, Koleksiyon, Savcan, Zorlu, Durmazlar, İnoksan, Karsan ve Kırpart."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.