Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mimarlar Odası ve emsal artışı

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2017 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 07:56

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri kentsel dönüşüm ve emsal artışı ile ilgili Almira Otel'de bir basın toplantısı düzenlediler.
Toplantı girişinde Can Şimşek, tüm mimarların ekim ayının ilk pazartesi günü, dünyada kutlanan "Dünya Mimarlık Günü"nü kutladı. Daha sonra olağan bir meclis toplantısında ve müteahhitlerin isteği doğrultusunda bir anda sihirli değnek bulunmuş gibi gündeme gelen 0,50 emsal artışının, Bursa'nın uyanamadığı kâbusu haline geldiğini belirterek sözlerine şunları ekledi:
"Tüm dünya mimarları için bir kutlama günü olan bu önemli günün, bizler için yalnızca ülkemizde mimarlık yapılan eski güzel günleri anmanın bir vesilesi haline geldiğini üzülerek görüyoruz.
Hemen hemen tüm dünyada, özellikle gelişmiş ülkelerde mimarlık mesleği kentleri ve toplumları zenginleştiren bir misyona sahip iken, ülkemizde adeta bir çılgınlık halinde ekonominin ana unsuru haline gelen yapı sektöründe prosedürleri yerine getirmek için var olan bir ara eleman düzeyine indirgenmektedir."

BTSO ve istihdam

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde İŞKUR ile birlikte 4 ayrı noktada hizmet veren İstihdam Bürolarına 1200'den fazla firma, 5 bin 300'e yakın işçi talebinde bulundu.
Gemlik Serbest Bölge'de faaliyet gösteren Aunde Teknik A.Ş. yaklaşık 600 dikim operatörü istihdam etmek için BTSO Altıparmak İstihdam Bürosu'ndan başvuruları almaya başladı.


Medicabil ve yalın hastane

Medicabil Hastanesi, Prof.Dr.Ömer Faruk Bilgen'in sahibi olduğu uluslararası komisyonlarca onaylanmış bir özel hastanemiz.
2011 yılında bu hastane ile Yalın Enstitü'nün buluşmasına vesile olmuştum. Daha sonraki süreçte Medicabil Hastanesi bünyesindeki yalın çalışmaları geliştirdi ve ülkemizin ilk yalın hastanesi oldu. Bu arada hastane bünyesindeki yalın çalışmaların başında olan Prof.Dr.Aysun Yılmazlar'ın başkanlığını yaptığı bir de akademi oluşturuldu.
Bu model ülke çapında da ses getirdi. Bugüne kadar her yıl beş kez düzenlediği Yalın Hastane Sempozyumu 'nun altıncısı 2018 yılında gerçekleşecek.
Medicabil oluşturduğu model ülkemizde çeşitli özel hastanelerin ilgisini çekti. Geçenlerde Kayseri, Karabük, Ankara, Kahramanmaraş'taki özel hastanelerden gelen bir grup, bu konuda Medicabil'de eğitim gördü ve yalın uygulamaları yerinde inceledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.