Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mini golf, Merinos ve Büyükşehir

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2019 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 08:59

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Mini Golf Federasyonu Türkiye Temsilcisi Boğaziçi Golf Kulübü işbirliğiyle Kent Meydanı'nda bir mini golf etkinliği düzenledi.
Bilindiği gibi yaya trafiğinin en yoğun olduğu Kent Meydanı'na gerçekleşen etkinlikte, kurulan golf platformlarını gören vatandaşlar önce meraklı gözlerle ne olduğunu anlamaya çalıştı. Sonra da cesaretlenip, çoluk, çocuk ve yetişkin denedi.
Ülkemizde mini golfun yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı konuşuluyor. Büyükşehirden gelen bültende de bu not vardı.
Bu not beni çok gerilere götürdü. Ülkemizin daha yeni tanıştığı söylenen mini golf ile Bursa 1966 yılında tanışmıştı.


O zaman Bursa ekonomik yaşantısının dışında sosyal yaşantısında da önemli bir yeri olan Merinos, Bursa'yı önce ilk tenis kortu ile tanıştırmıştı. Sonra da onun yanında 1966 yılında Bursa Merinos içindeki 18 delikli mini golf sahasıyla tanıştı. Kort ile düğün salonu arasındaydı.

1938 yılında Atatürk tarafından açılışı yapılan bu kurum, yani Merinos, Bursa ekonomik ve sosyal yaşantısına o kadar büyük bir katma değer kattı ki, bunları satırlarla anlatmak mümkün değil.
Evet, mini golf denince aklıma bunlar geldi. Sizleri biraz gerilere götürdüm. Ama geçmişi anmak ve doğru anımsamanın önemli olduğunu düşünüyorum.
Çünkü bugün, siyasetinden, sanayisine, sosyal yaşantısından, sivil toplumuna kadar çeşitli erklerin başında olan kişilerin çoğu (bazılarını tenzih ediyorum) her şeyi kendilerinin ilk yaptığını ve kendilerinden önce bir şey yapılmadığını sanıyor. Bu da geçmişi inkar anlamına geliyor ki, kimseye bir şey kazandırmaz. Geçmiş bir biçimde tarih sayfalarının içinde yerini alır.
Bu arada sanki Çelik Palas'ın karşısındaki köşkün de bahçesinde bir mini golf sahası varmış gibi anımsıyorum.

KEMANKAŞ VE GAZİ'NİN STADYUMU

İsmail Kemankaş, bir spor adamı, gazeteci ve yazar olarak kentimizin yakından tanıdığı bir isim. O ürettikleri ile Bursa kent belleğine önemli katkılarda bulundu.
Bursaspor Sen Çok Yaşa, Dünden Bugüne Bursaspor, Yeşil Beyaz Devrim, Bursa'da Futbol Zamanı ve Osmanlı'dan Günümüze Bursa'da Spor gibi yayınlanmış kitapları bulunuyor.
İsmail Kemankaş'ın son çalışması "Gazi'nin Stadyumu" adını taşıyor. Bu kitabın tanıtımı 11 Eylül'de Ördekli'de yapılacak. Tanıtımda İsmail Kemankaş Bursa futbol tarihini anlatan interaktif bir sunum yapacak.
İsmail Kemankaş'ı kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.