Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MMO Bursa'da bir ilke imza attı

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2019 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 08:11

Üçüncü sektör diye tanımladığımız sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektörün dışında önemli bir işleve sahiptir. Bu noktada akademik odalar diye tanımladığımız kuruluşların ise önemi, itibarı ve güvenirliği çok değerlidir.
Doğrunun bulunması noktasında farklı görüşler önem taşır. Tek anlayış, tek görüş üzerine kurgulanan sistemler sorun yaratır. Zaman zaman akademik odaların çıkışları muhalif görüşler gibi iktidar tarafından algılansa da bu görüşlere değer verilip, incelenmesi doğru yolun ve yöntemin bulunması aşamasında bir araç olarak görülmelidir.

Kentimizde de akademik odalar uzman oldukları alanlarda, zaman zaman görüşlerini açıklamaktadır.

Bu arada kentimizin etkin odalarından biri olan Bursa Makine Mühendisleri Odası, TMMOB MMO ile birlikte ülkemizde bir ilke imza attı. Bursa'da Bursa MMO koordinasyonu ile ülkemizdeki ilk Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi (KEMM) açıldı. Bir başlangıç olarak hayata geçen bu merkezde hedef süreçte bir enstitüye dönüşmek. Onun ardından da Dünya Kaynak Birliği'nden yetki alınarak kaynak mühendisliği alanında insan yetiştirmek.

Bu merkezimizin ayrı bir yürütme kurulu ve yönetim kurulu bulunuyor. TMMOB MMO KEMM Müdürlüğü'nü Ersan Gönül yapıyor.

Bu merkezde eğitim, sınav, belgelendirme vasıflandırma ve teknik hizmetlerin tümü verilecek.

Merkezin açılışına MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, MMO Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Yıldırım, TMMOB eski Başkanı ve MMO MİEM Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Soğancı, MMO Antalya Şube Başkanı Ayşe Hamamcıoğlu, MMO Edirne Şube Başkanı Aziz Avukatoğlu, MMO Eskişehir Şube Başkanı Atila Tomsuk, MMO İzmir Şube Başkanı Yüksel Yaşartekin, MMO Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi, MMO Trabzon Şube Başkanı Fulya Bankoğlu, MMO İzmir Şube Teknik Görevli Niyazi Oğuz, MMO Eskişehir Şube Teknik Görevli İlker Özcan, TOFAŞ Üretim Teknolojileri Müdürü Devrim Kemal Sinal ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç katıldı.

Merkezin açılış konuşmasını yapan MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, şunları söyledi:

"Odamız, kuruluş amaçları arasında yer alan; ülkemiz sanayisinin gereksinim duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, bilim ve teknolojide yaşanan gelişimleri takip ederek bilgilerin güncellenmesi amacıyla birçok alanda eğitimler düzenlemekte ve belge vermektedir.

Özellikle ülkemiz sanayinin gelişebilmesi ve rekabet ortamının güçlendirilmesi kapsamında kaynak teknolojileri alanında, dünyada yaşanan gelişmelerin izlenebilmesi ve ülke sanayisine kazandırılması amacıyla kaynakçı eğitimi ve sınavlarının yapılabilmesi için 2010 yılında oluşturduğumuz ve bu güne kadar uygulamalı eğitim merkezi olarak hizmet veren merkezimiz bundan sonra Oda merkezi kararı ile kurulan ''Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi-KEMM" olarak hizmet vermeye devam edecektir"

Konuşmaların ardından TMMOB MMO KEMM Müdürü Ersan Gönül, KEMM'de gerçekleştirilen eğitim, sınav, belgelendirme, vasıflandırma ve teknik hizmetlere dair bilgilendirme yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.