Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MMO'da Düşünceli yeniden aday

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2020 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2020 08:50

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi , 8 Şubat 2020'de Şube Genel Kurulu ve 9 Şubat 2020'deki Şube Seçimleri yapıyor. Bu noktada Çağdaş Mühendisler'in adayları ön seçimle belirlendi.

Geçtiğimiz hafta Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Restauranta gerçekleştirilen basın toplantısında 17. Dönem Çağdaş Mühendisler adayları adına konuşan mevcut başkan Fikri Düşünceli, bir açıklama yaptı.
Düşünceli bu toplantıda mesleki konular ve ülkenin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimdi görev zamanı, tüm üyelerimizi; ülkemize, kentimize, mesleğimize ve meslek odamıza hep birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz, diyen Fikri Düşünceli sözlerine şöyle devam etti:

"Bilindiği üzere geçtiğimiz iki yıllık dönemde,ülkemizde ve mesleğimizde önemli gelişmeler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.Ülkemizde, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal birçok alanda, içte dışta, ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlar karşısında aciz kalan tek adam rejimi her geçen gün ülkemizi sonu belli olmayan bir karanlığa doğru sürüklüyor. Ülkemizde biçimsel demokrasi dahi rafa kaldırılmış sosyal devletin son kırıntıları da yok edilmiş durumundadır.
Bu süreçte , sanayi ve tarımda da çözülme ve tasfiye süreci hızlandırılıyor. Ülke yönetiminin yanlışlarının faturası daimi olarak halka çıkartılıyor, çalışma yaşamında güvencesiz çalışma biçimleri yaygınlaştırılıyor. İşsizlik,yoksulluk ve hak kayıpları meşrulaştırılıyor ve her türlü farklı düşünce bastırılmaya çalışılıyor. Doğal olarak, mesleğimiz, meslektaşlarımız, meslek örgütlerimiz ve üst birliğimiz TMMOB'de, ülkemizdeki bu sıkıntılı süreçten payını düşeni almaktadır."

SON İKİ YILIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Fikri Düşünceli son iki yıllık çalışma döneminde arkadaşları ile birlikte yaptıklarını da kısaca şu başlıklar altında topladı:

"Bursa' da Sanayi, Ulaşım, Hava Kirliliği, Karbonmonksit Zehirlenmeleri gibi konularda raporlar hazırladık ve paylaştık. Ankara' da gerçekleştirilen Kaynak ve Sanayi Kongreleri'nin düzenlenmesine destek verdik. MMO Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi'ni (KEMM) kuruluşunu gerçekleştirdik. Toplantı, Seminer, Panel, Söyleşi, Sosyal, Kültürel, Toplumsal etkinlikler düzenledik ve bu etkinliklerde yer aldık.

Üyelerimizin mesleki gelişimine ve ara teknik eleman yetiştirmeye yönelik toplam 274 eğitim etkinliğinde yaklaşık 3.101 kişi eğitim, 1.103' ü proje denetimi olmak üzere, değişik konularda toplam 46.429 adet kamusal denetim gerçekleştirdik. 100' e yakın UÜ MF Makine bölümü öğrencisine MMO KEMM bünyesinde staj yaptırılması, onlarca öğrenciye staj yerinin ayarlanması sağladık. UÜ MF Makine ve Endüstri Mühendisliği bölümleri son sınıf öğrencilerine yönelik ''Bitirme Projesi Yarışması'' düzenlenmesini gerçekleştirdik. 500'den fazla yeni mezun ve çalışmayan üyelerimize yönelik 19 farklı konuda ücretsiz eğitimler verdik."

ÇAĞDAŞ MÜHENDİSLER'İN ADAY LİSTESİ

Şubat ayında yapılacak genel kurulda adaylıklarını açıklayan Fikri Düşünceli başkanlığındaki Çağdaş Mühendisler'in listesi şu isimlerden oluşuyor:

"Asil Üyeler: Fikri Düşünceli, Devrim Tutku Ateş, Feridun Tetik, A. İhsan Taşkınsel, D. Alpaslan Gürbüzer, Emine Kaya, Yasemin Yeşil.

Yedek Üyeler: Nuray Yılmaz Gültekin, Filiz Engin Tambova, Esengül Basut, Cengiz Heycan, Sunullah Kumru, Metin Sarıbal, İlker Ulaş Mollaoğlu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.