Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MMO'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu ziyareti

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2019 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2019 07:56

TMMOB Makine Mühendisleri Odası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Makina Mühendisleri Odası Genel Başkanı ve Saymanı, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa şube başkanlarının katıldığı toplantı bir saat sürdü.
Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu da katıldı.
Bu toplantıda genel olarak yeni seçilen ve hali hazırda eskiden de CHP'de olan yerel yönetimler ile birlikte neler yapılabileceği, kamusal politikalar ve sağlıklı kentleşme konularında ve de sanayileşme, kalkınma politikaları konusunda birlikte çalışılması gerektiği konusunda hemfikir olundu.
Yerellerde yapılacak protokoller ile kentleşme ve kamusal hizmetler konusunda, sonuçta da yerel demokrasiye nasıl katkı koyabileceği de konuşuldu. Bütün bu faaliyetlerin TMMOB'a bağlı meslek odaları ile birlikte CHP genel merkezinden de koordinasyon sağlanması konusu konuşulanlar arasındaydı.
Bu girişim Kılıçdaroğlu tarafından karşılık buldu. İlk olarak TMMOB ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile eylül ayında çalıştay yapılması konusunda anlaşıldı.
Bu toplantı ile ilgili olarak TMMOB MMO Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli şunları dile getirdi:
"TMMOB'un kasım ayında düzenleyeceği "Türkiyede Kamusal Politikalar" sempozyumuna, ayrıca aralık ayındaki Sanayi Kongremize davet ettik. Oluşturduğumuz oda raporlarını kendilerine takdim ettik. Kılıçdaroğlu da raporlarımızdan haberdar olduğunu, takip edip faydalandığını belirtti. Meslek odalarının özellikle TMMOB'un ülkemiz demokrasi mücadelesinde önemli katkılar yaptığını belirterek özellikle sanayileşme ve kalkınma planlarında birlikte çalışma kararı paylaşıldı."
Fikri Düşünceli ve arkadaşlarına başarılar diliyorum.

RENK OTİZM VE BURSA HANIMELİ

Otizm üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Otizm kalıtımsal kökenlidir ancak kalıtsallığı oldukça karmaşıktır.
Ülkemiz otizmi Yağmur Adam ile tanıdı. Bursa'da 4 otizm ile ilgili dernek bulunuyor.
Bunlardan birisi de "Renk Otizm Derneği". Bu derneğimiz kurucu başkanları Ferhan Özvatan başkanlığında çalışmalarını sürdürüyorlar. Dernek oldukça etkin çalışmalar yapıyor.
Renk Otizm Derneği yaz programı çalışmaları dahilinde otizmli çocuklar ile birlikte çalışma grubu kahvaltısında üyeleri ile bir araya geldi.
2019-2020 yılı çalışmalarından söz edilen kahvaltı sonrası Bursa Hanımeli Atölyesi'nde hanımlar, üyelere örgü bebek yapımını gösterdiler.
Çocukların eğitimleri için katkı koymak isteyen Hanımeli hanımlarına ve emeği geçen herkese kolaylıklar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.