Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MMO'dan deneyim paylaşımı

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2019 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2019 08:31

Albert Einstein diyor ki "Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir."
Ayrıca Bernard Shaw da "Deneyimden daha güçlü bir öğretmen yoktur; ama öğrenme isteği bulunmadıkça deneyimden bir şey öğrenilemez." der.
Sorunun bir parçası yerine çözümün parçası olmayı tercih eden bireylerin sayısını çoğaltmak önemlidir. Bu noktada genel sorun çözme aracı olarak görülen şeylerden biri de yaşanmış sıra dışı deneyim birikimlerinden yararlanmaktır.
Bu noktada TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi bir dizi etkinliğe imza atıyor. Odanın Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu bir süredir meslek büyükleri ile genç meslektaşlarının buluştukları, Mühendislik Yaşam Öyküleri programını hayata geçiriyor.
Son etkinlikte MMO Bursa Şube Önceki Dönem Başkanı İbrahim Mart'ın oturum başkanlığını yaptığı Mühendislik Yaşam Öyküleri'nin şubat ayı programının konuşmacıları, Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Emel ve Coşkunöz'den emekli Genel Müdür Makina Mühendisi Şükrü Tetik'ti.

EMEL; PROJE YARIŞMALARI ÖNEMLİ

Konuşmasında sanayi ve üniversite iş- birliğinin önemini belirten Prof. Dr. Emel, MMO Bursa Şubesi ve Bursa'daki sanayi kuruluşları ile birlikte her yıl gerçekleştirdikleri, Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin sanayinin sorunlarına yönelik çözümler üreten proje yarışmalarının sanayi ve genç mühendisler için çok önemli olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:
"Bilgi güçtür, her zaman hayatta bilgiye önem verdim. Hayatta mücadele ettiğimiz her noktada bilgimizi ortaya koyarı. Uluslararası düzeyde bilgi üretmenin, evrensel ölçütlere uygun eğitim sistemiyle, araştırma ve sorun çözme becerisine sahip, sürekli kendini geliştirebilen ve toplum yararına çalışan mühendisler yetiştirmenin, ülkenin üretim ve hizmet kuruluşlarına yönelik çalışmalarıyla, toplumun gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz".

TETİK, SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN

Coşkunöz'den emekli Genel Müdür Makina Mühendisi Şükrü Tetik, yeni bir şeyler yapmayı ve ilkleri sevdiğini belirtikten sonra üniversite döneminde MMO ile tanıştığını, örgütlenmenin önemli olduğunu söyledi ve şunları ekledi:
"Sevdiğiniz şeyleri yapın, bunu keşfettiğiniz gün cesur olun. Sevmediğiniz bir şeye 45 yıl dayanılmaz. Para hiçbir zaman birinci kriteriniz olmasın. İşini iyi yapan öyle ya da böyle kazanır. Ben mesleğimi ve mühendisliğin analitik kısmını hep sevdim."
Etkinliğin bitiminde MMO Bursa Şube Yönetim kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, Prof. Dr.Erdal Emel, Şükrü Tetik ve İbrahim Mart'a katkılarından dolayı teşekkür plaketlerini sundu.

SON SÖZ

Yazıyı John Locke'ın bir sözü ile bitiriyorum:
"Hiçbir insanın bilgisi, edindiği tecrübenin ötesine geçemez."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.