Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MMO'nun 64. yaş gecesinden

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2018 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2018 08:16

TMMOB'a bağlı Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 64. kuruluş yıldönümünü Podyum Davet'te verilen görkemli yemek ile kutladı.
Gecede TMMOB Bursa Şubesi eski Başkanı İbrahim Mart, Birleşik Metal İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ayhan Ekinci, KESK Bursa Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyılmaz ve eşleri ile birlikte oturduk. Doğal olarak küçük çaplı bir ülke, Bursa ve adaylar sohbeti yaptık.



TMMOB MMO Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli gecenin açılış konuşmasında şunları söyledi:
"Türkiye'nin sanayileşmesinde 64 yaşında dev bir çınarız. Dönem boyunca 100'den fazla makina ve endüstri mühendisliği öğrencisine MMO UEM bünyesinde ve işletmelerde staj yapmalarına destek ve imkan sağladık. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina ve Endüstri Mühendisliği bölümleri son sınıf öğrencilerine yönelik 'Bitirme Projesi Yarışması' düzenledik.
Üyelerin mesleki gelişimine ve ara teknik eleman yetiştirmeye yönelik toplam 206 eğitim etkinliğinde bin 681'i üye olmak üzere 3 bin 386 kişiye eğitim verdik. Dönem içerisinde bin 206'sı proje denetimi olmak üzere, değişik konularda toplam 22 bin 954 adet kamusal denetim gerçekleştirdik. Şubemiz, kamu adına yürüttüğü mesleki denetim ve meslek alanlarına yönelik düzenlediği etkinlikleri ile kamuoyunda saygın bir konuma sahiptir.
Bugün büyük ve güçlü bir konuma ulaşan şubemiz, gücünü yalnızca örgütlü üyelerinin özverili çalışmalarından almaktadır. Tüm olumsuzluklara karşı meslektaşlarımız adeta direnerek çalışmalarına devam ediyor. Birlikte aydınlık bir Türkiye için onlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz. "

KİMLER VARDI?
MMO'nun gecesine katılanlar arasında TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, UÜ Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz, Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Karpat, BTÜ Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ali Kara, CHP İznik Belediye Başkan Aday adayı Makina Mühendisi Tarık Demiray, İYİ Parti Karacabey Belediye Başkanı aday adayı Makina Mühendisi Hüsnü Doğruoğlu, Birleşik Metal İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ayhan Ekinci, KESK Bursa Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyılmaz vardı.

MUSTAFA BOZBEY SHOW
Geceye katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adeta geceye damgasını vurdu. İzmir Marşı için sahneye herkes davet edilince, orkestranın mikrofonu bir anda Mustafa Bozbey'in eline geçti. İzmir Marşı bittikten sonra mikrofonu bırakmayan Mustafa Bozbey, "Benden öyle kolay kolay kurtulamazsınız" dedi ve arka arkaya şarkılar ve türküler söylemeye başladı. Büyük alkış aldı.

MESLEKTE 50 YIL
Bu arada Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'ne kayıtlı üyeler meslekte 50 yıl, 40 yıl ve 25 yıl belgelerini de aldılar.
Törende meslekte 50. yıllarını doldurarak plaketlerini alan UÜ Rektör eski Yardımcısı Prof.Dr.Fatih Babalık, Taşdelen Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taşdelen, Mehmet Bursa, Ferit Karslıoğlu ile Tanzer Talay plaketlerini Prof.Dr.Lale Karabıyık ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener'den aldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.