Hava Durumu

Mudanya ve çalışan gazeteciler

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2018 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 08:49

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dün sabah Mudanya'daki Alaçatı Muhallebicisi'nde Bursa basını ile bir araya geldi.

Hayri Türkyılmaz kahvaltının açılışında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı ve çalışmayan bir gün geçirmelerini diledi. Bu dileğin ardından "Sorularınız varsa, yanıtlamaya hazırım" deyince mecburen gazetecileri çalıştırmak zorunda kaldı.

Başkan Hayri Türkyılmaz kahvaltıya, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Altıntaş ve Akın Poroy ile birlikte CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, CHP Mudanya Kadın ve Gençlik Kolları başkanları katıldı. Gazetecilerinin sorularının ardından toplu bir hatıra fotoğrafı çekildi.

Arzu Tan Bayraktutan ve BDT

Bursa Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmenliği-Müdürlük görevine 5 Ocak 2018 tarihi itibarıyla Sanatçı Arzu Tan Bayraktutan atandı. 2013-2014 yılları arasında da Bursa Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmenliği- Müdürlük görevini yürütmüş olan Bayraktutan, 16 senedir de Bursa Devlet Tiyatrosu'nda sanatçı ve yönetmen yardımcısı olarak 30'dan fazla oyunda görev aldı. Bayraktutan, sanat hayatına Bursa Devlet Tiyatrosu'nda başlamış, daha sonra da Adana Devlet Tiyatrosu'nda çalışmıştı.

Arzu Tan Bayraktutan'a Bursa Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmenliği-Müdürlük görevinde başarılar diliyorum.

Çalışan Gazeteciler Günü

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar.

Bu gelişme karşısında, gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla sendika binası önünde toplanarak Vilayet'e kadar bir yürüyüş yaptılar. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise sendikanın öncülüğünde, BASIN adıyla kendi gazetelerini 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar.

O tarihten sonra 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Bayramı" olarak kutlandı. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, "Bayram" olmaktan çıkarıldı ve "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başladı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.