Hava Durumu

Müfit Parlak hoca veda etti

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2022 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2022 08:00

Prof. Dr. Müfit Parlak hoca kentimizin çok yakından tanıdığı bir isim. Müfit Parlak, 1955 yılında Bursa'nın Gemlik ilçesinde doğdu. 1979 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1981-1982 yıllarında dil eğitimi için Kanada’ya Carletton University ESL’ye gitti. 1982 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne araştırma görevlisi olarak başladı.

1986 yılında Uludağ Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda uzman oldu. 1987 yılında Yardımcı Doçent, 1991’de Doçent, 1997 yılında da Profesör kadrosuna atandı.

2000-2001 yıllarında Bursa Tabip Odası Başkanlığı yaptı. 2001-2008 yıllarında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, 2005-2008 yıllarında Uludağ Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini de yürüttü. Uludağ Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı yapan Prof. Dr. Müfit Parlak evli ve 1 çocuk babasıdır.

Bursa Kalder yönetim kurulu üyeliği de yapan Parlak, bir süredir Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanlığı’nı yürütüyor.

Prof.Dr.Müfit Parlak hoca için geçtiğimiz hafta içinde duygusal anların yaşandığı bir gün vardı. Yaşamının yaklaşık 50 yılını geçirdiği üniversitesine veda etti. Dile kolay 1973-2022. Öğrenci olarak girdiği Tıp Fakültesi’nde mesleki kariyer olarak yaşanabilecek bir çok duyguyu ve tatmini yaşama mutluluğuna sahip oldu. Kuşkusuz bunların hepsini de hak etmişti.

Nerede ise onun bu sürecinin büyük bölümüne bir biçimde tanıklık ettim. O bulunduğu her pozisyonda mütevazi, hümanist, verici, uzlaştırıcı rollerinde oldu. Sayısız öğrenci, hekim ve akademisyenin yetişmesine öncülük etti, yol açtı.

Veda gününde pandemi nedeniyle resmi tören yapılmadı. O gün bölümden ayrılırken yanında çalışma arkadaşları ve hocası Radyolojinin Prof.Dr.Ercan Tuncel hoca da vardı. Ercan Hoca ile bir de o günün anısına fotoğraf çektirdiler.

Ben Prof.Dr.Müfit Parlak hocama yeni yaşantısında sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.

O yine boş durmayacak ve çeşitli alanlarda katma değer üretmeye devam edecektir.

MMO'DA TAŞKINSEL DÖNEMİ VE BİR VEDA

TMMOB Bursa MMO seçimlerinde Ahmet İhsan Taşkınsel, Çağdaş Mühendisler’in adayı olarak ön seçimde başkan adayı olarak seçildi ve ardından da dünkü genel kurulda başkan oldu.

Listesi şu isimlerden oluştu:

“Asıl: Ahmet İhsan Taşkınsel, Emine Kaya, Nuray Yılmaz Gültekin, Filiz Engin Tambova, Esengül Basut, Devim Yontar, İlker Ulaş Mollaoğlu.

Yedek: Tuna Ezim, Özgür Karataş, Sunullah Kumru, Serpil Güzel, Koray Vatansever, Elif Çetin Sakallıoğlu, Süleyman Tarhan…”

Cumartesi günü ise iki dönem Şube Başkanı olarak görev yapan Fikri Düşünceli veda etti. Fikri Düşünceli’ye görev yaptığı süreç içindeki çalışmalarından ötürü teşekkür ederken, yeni başkan Ahmet İhsan Taşkınsel’e de başarılar diliyorum.

Bu arada Fikri Düşünceli sosyal medyada odadan ayrılırken iki oda emekçisi ile çektirdiği fotoğrafı şu mesajla sosyal medyada paylaşmış. Hoşuma gitti sizinle de paylaşıyorum:

“İki dönem Şube Başkanı olarak görev yaptığım Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesindeki görevim bugün yapılan Genel Kurul ile sona erdi. Toplam on iki yıl değişik kademelerde yaptığım görevler esnasında her zaman desteklerini hissettiğim başta şubemiz emekçileri Kıymet Hanım ve Kamil Bey nezdinde tüm çalışma arkadaşlaŕıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emek en yüce değerdir. Teşekkür ve takdiri hak eder.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.