Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müfredat değişikliği üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2017 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2017 04:53

Nerede ise son 50 senedir Milli Eğitim Bakanlığımız müfredatı her sene değiştirir. Şimdi de yeni bir müfredat değişikliği söz konusu. Bu değişiklik yani 2017-2018 Milli Eğitim müfredatı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.
OECD ülkeleri arasındaki durumumuzun ne olduğunu bu sütunlarda defalarca paylaştım. Şimdi müfredatta değişiklikler yapılıyor.
Müfredat eğitim sisteminin sadece bir parçasıdır. Onun bütününü oluşturanlar müfredat, öğretmen, eğitim ortamı ve eğitimde kullanılan araç ve gereçlerdir. Bu parçaları birbirine ahenkli bir biçimde bir araya getirdiğinizde ancak doğru bir yola çıkmak için adım atabilirsiniz.

Burada en önemli konu öğretmendir. Kuşkusuz çok değerli öğretmenlerimiz vardır. Ama bunlar genel ortalama içinde kaybolup, gitmektedir. Yıllardır kitap okumamış öğretmenlerimiz çoğunluktadır.
Size Bursa'nın saygın özel okullarından birinde bir din dersi öğretmeni ile bir öğrencinin diyaloğunu aktarmak isterim.
Hoca şunu söyler, "Müslümanların dışında tüm Hıristiyan ve Museviler cehenneme gidecektir. Sadece Müslümanlar cennete gidecektir." Çocuk sorar:
"Hocam Müslümanların dışında çok iyi olan, çok yardımsever olan insanlar da mı cehenneme gidecek?" Hocanın yanıtı "Evet" olur.
Buna ne demeli?
Öğretmen çok önemlidir.

MÜSİAD Gürses'le devam

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi'nin 19. Genel Kurul Toplantısı, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve Bursa protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleşti.
MÜSİAD Mustafa Gürses ile devam dedi. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
"Mustafa Gürses, Nihat Alpay, Alaettin Dağlı, Burhan Sayılgan, Murat Demir, Murat Eryağan, Kadir Oruç, Kemal Ermiş, Cengiz Akgün, Alparslan Şenocak, Ömer Eşer, Murat Bayizit, Ramazan Alper Çalışkan, Abdülmelik Güler, İsmail Güler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.