Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mühendislik etiği ve Direkçi

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2017 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 07:34

BUSİAD ve Uludağ Üniversitesi uzunca bir süredir, yaptıkları işbirliğiyle mühendislik öğrencilerine yönelik düzenli eğitimler düzenlemekte. Bu seminerlerin bu yıl başlayan bölümünün ilkinde "Mühendislik Etiği" konusu anlatıldı.
Seminer Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde gerçekleştirildi. Eğitime konuşmacı olarak Kurumsal Danışman ve Mendirek Endüstriyel - Kurumsal Hizmetler Genel Müdürü Emin Direkçi katıldı.
Makine ve Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin katıldığı seminer çok keyifli geçti.
Seminerde Emin Direkçi, doğruluk, dürüstlük, güvenilir olmak, sadakat, yetkinlik, tarafsızlık, adil olmak, başkalarına saygı duymak, yardımsever olmak gibi erdemlerin etiğin birer parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Dürüst, adil, eşit ve tarafsız olmak, yalan söylememek iş hayatı içinde son derece önemlidir. İşe girerken, çalışırken, yönetirken, işten ayrılırken her zaman güvenilir olunmalıdır."

UİB'den eylül ihracatı

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) aracılığıyla eylül ayında yapılan ihracat 2 milyar 231.3 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Geçen yılın aynı dönemine göre ihracat, yüzde 12,77 oranında artış gösterdi. 2017 yılındaki dokuz aylık toplam ihracatı yüzde 21,28 oranında artarak 21.3 milyar dolar olan UİB'in geriye dönük 12 aylık ihracatı ise 28.2 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşti.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,41 artışla 1 milyar 933 milyon dolarlık ihracata imza attı. OİB' in 1 Ocak- 30 Eylül tarihleri arasındaki dokuz aylık ihracatı ise yüzde 23,94 artarak 18.6 milyar dolar olurken, geriye dönük 12 aylık ihracatı ise yüzde 22,73 artarak 24.6 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Işıksoy'dan trafik önerileri

Mustafa Işıksoy, Bursa iş dünyası ve sosyal yaşantısının tanınan bir ismi. Kendisi kentimizin çeşitli alanlarında yaşadığı sorunlar noktasında da duyarlı bir kişi olarak tanınır.
Işıksoy, ağırlıklı olarak Bursa'nın trafik sorunu noktasında kendi bakışı ile temel sorunların tespitini yapıp, bu noktada alınması gereken önlemleri kağıda döktüğü bir rapor hazırlamış.
Bu raporu elektronik ortamda Bursamızın yeni emniyet müdürü Osman Ak'a iletmiş. Konu ile ilgili duyarlılıklarına tanık olduğumuz Emniyet Müdürümüz Osman Ak ve Trafik Denetleme Şube Müdürümüz Şükrü Solak'tan ayrı ayrı uzun yanıtlar gelmiş.
Ne yazık ki, Işıksoy'un tespit ve önerilerine bu sınırlı satırlarda yer veremiyorum. Ben Bursa'nın bu sorunu karşısında yurttaşlık görevini en iyi biçimde yerine getirdiği için teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.