Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhteşem final gecesi

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2017 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2017 08:47

31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda, "Altın Karagöz" ödülü bu yıl Kazakistan'ın oldu.. Yarışmada Moldova ekibi Gümüş Karagöz'ün, Gürcistan ekibi ise Bronz Karagöz ödülünün sahibi oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından 56. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında düzenlenen 31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, görkemli bir final gecesine sahne oldu.


21 ülkeden gelen dansçılar arasında final gecesinde Azerbaycan, Şili, Kosova, Karadağ, Gürcistan, Belarus, Arjantin, Arnavutluk, Makedonya, Kırgızistan, Filipinler, Çin, Bosna Hersek, KKTC, Moldova, Kazakistan, Başkurtistan, Hindistan, Romanya, Tataristan ve Bulgaristan'dan gelen halk dansları ekipleri, son kez sahneye çıkarak 5'er dakikalık gösterilerini sergiledi.
Jüri Şinasi Pala'nın genel koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yarışmada, Türkiye'den Mustafa Turan ile Güney Kore, Azerbaycan, Makedonya ve Başkurtistan gibi ülkelerden alanında uzman isimlerden oluştu.
Şampiyon ekip, ödülünü, Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ile Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık'ın elinden aldı.
Yarışma sonunda BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ile Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez, tüm ekiplere katılım belgelerini verdi.

Aralık Projesi ve hükümlüler

Nilüfer Belediyesi ve Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önemli bir işbirliğine imza attı.
Hükümlülerin tutuklu bulundukları süreç içinde, dışarıdaki yaşamdan kopmamaları amacıyla oluşturulan "Aralık Projesi" burada hayata geçiriliyor.
"Aralık Projesi" 2016 yılından bu yana sürdürülüyor.
Bu kapsamda bir Fotoğraf Atölyesi oluşturuldu.

Bu atölyeye Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan 18 kişi katıldı.
Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) ve Nilüfer Halk Eğitim Merkezi'nin de destek verdiği Fotoğraf Atölyesi içinde düzenlenen eğitime 7 hükümlü ile 11 infaz koruma memuru ve kurum personeli katıldı.
Katılımcılar 10 hafta boyunca eğitim aldı. Fotoğraf Atölyesi'nin son etkinliği Gölyazı'daki fotoğraf çekimi ile gerçekleştirdi.
Hükümlülerin yer almadığı çekimlere Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Selahattin Tutkun ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) Eğitmeni Abit Kullebi de katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.