Hava Durumu

Murat Bayizit, Bursa çileği ve ahududu

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2020 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2020 07:52

Murat Bayizit, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanvekili Dış Ticaret Konseyi Başkanı. Aynı zamanda da gıda alanında faaliyet gösteren ve ihracat yapan bir işada-mımız.
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadaki paylaşımında Uludağ çileği ile ilgili üzücü bir haber vermişti. Paylaşımında şöyle demişti:
"Endüstriyel çilek denilince dünyada en iyi bilinen Tioga (Uludağ Çileği) kendine has yoğun kokusu, eşsiz aroması, küçük ve orta büyüklükte oluşu ile her zaman talep gören ve her zaman daha fazla ödenerek satın alınan, değerini bizden çok Avrupalı sanayicilerin bildiği bir çileğimizdi.
Çileğimizdi diyorum çünkü kayıtlarda 2004 yılında 20 bin tonun üzerinde ihracatı görünen bu çilek bugün bitme noktasına geldi. Bugün aldığım bilgilere göre de 500 ton çilek belki var, belki de yok. 5 yıl önce başlattığımız çabalar maalesef karşılık bulmadı. Çok üzgünüm..."


Geçtiğimiz günkü paylaşımında ise bu sefer üzücü değil sevindirici bir haber verdi. Şöyle diyordu, Murat Bayizit: "Kasım 2017 tarihinde Bursa'nın önemli tarım ürünü Ahududu üreticiliğine dikkat çekmek için toplantı tertipleyip Kosova ve Bosnalı üreticileri Bursalı üreticilerle buluşturmuş ve projeyi başlatmıştık.
Tam bir küçük aile işletmeciliğine uygun bir tarım ürünü olan ahududu üretiminin artırılması üzerine bugün gelinen noktayı yerinde görmek için bahçeleri gezdim. Üreticilerle konuştum ve yıllar önce başlattığımız projenin hayata geçmesinden mutlu oldum. Herkes çok mutluydu. Emeklerinin karşılığını aldıklarını söylüyorlardı."
Ve sözlerine şunları ekliyor:
"Aslında sanayici büyüklerimin bu konuyu duymasını ve buradaki fırsatları görmesini çok isterdim."
Paylaşımına bir de bir üretici ile yapmış olduğu söyleşiyi eklemiş. Murat Bayizit'e çalışmalarında başarılar diliyorum.

CELAL BEYSEL VE AB PROJELERİ

Floteks firmasının sahibi Celal Beysel, Bursa iş ve sosyal yaşantısının olduğu kadar ülkemizin iş dünyasının da yakından tanıdığı bir isimdir.
BUSİAD eski başkanlarından olan Celal Beysel, MAKSİFED (MARSİFED) kurucu başkanlığını yaptı. Ayrıca iş dünyasının tepe kuruluşu olan TÜRKONFED'in kurucuları arasından yer aldı ve beş yıl boyunca bu dev organizasyonu yönetti.
Celal Beysel'in bir başka özelliği de ülkemizde kendi firmasını geliştirmek için AB projeleri yaparak iş dünyasında firmasına kaynak yaratan bir elin parmakları kadar olan firmalardan birinin sahibi olmasıdır.


Evet, Beysel bu alanda çok sayıda Avrupa Birliği projesine imza attı. Şimdi Celal Beysel bu uzun deneyimini BUSİAD üyeleri ile paylaşacak.
Celal Beysel'in BUSİAD'ın webinarında vereceği "AB Projesi Hazırlanması ve Müracaatı" konulu konferansı yarın 17.00'de.
Beysel, bu konferansta "Karar vericiler için AB projeleri, AR GE merkezi olma-AB projesi yapma arasındaki farklar ve firmaya katkıları" konularında deneyimini paylaşacak ve soruları yanıtlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.