Hava Durumu

MÜSİAD'ın 104. GİK toplantısından

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 08:02

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) günümüzde yurtiçinde 89 noktada şubeleri, yurt dışında 95 ülkede, 225 irtibat noktası olan küresel bir sivil toplum kuruluşudur. MÜSİAD 11 binden fazla üyesiyle, 55 binden fazla işletmeyi temsil eder, bünyesinde 1 milyon 800 bin kişiye de istihdam sağlar.

Bu nicel verilerle 1990 yılında kurulan bu sanayici ve iş adamları derneği ülkemizin en yaygın ve en büyük SİAD'ı konumundadır. MÜSİAD Bursa Şubesi de 1994 yılından beri bu büyük organizasyonun Bursa ayağını oluşturur.

MÜSİAD'ın 104. Geleneksel Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı bu yıl MÜSİAD Bursa Şubesi ev sahipliğinde Türkiye'nin dört bir yanından 600'ü aşkın MÜSİAD üyesinin katılımı ile hayata geçirildi.

3-4 Aralık 2021 tarihlerinde Hilton'da düzenlenen GİK programı, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş ve BTSO YKB İbrahim Burkay'ı ziyaretleri ile başladı. Bu ziyaretlerde MÜSİAD'ın faaliyetleri ve çalışmalarından söz edildi. Ayrıca Beyçelik Gestamp firması ziyaret edildi.

Ayrıca MÜSİAD Bursa Şubesi'ni ziyaret eden MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı orada anı defterini de imzaladı.

Öğleden sonra ise 'Otomotiv Teknolojileri ve Yan Sanayinde Yeşil Dönüşüm' konulu ilk panele Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay ve ülkenin çeşitli illerinden gelen MÜSİAD şube başkanları ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

PANELLERDEN NOTLAR

Panelin 1. oturumuna MÜSİAD Otomotiv ve Ulaşım Araçları Sektör Kurul Başkanı Osman Özdemir moderatörlüğünde TOGG İcra Kurulu Başkanı Gürcan Karakaş video yöntemiyle katıldı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Baran Çelik, Vesiile Paylaşım Ekonomisi Çözümleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar ve Bursa Uludağ Üniversitesi Otomotiv Müh. Böl. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet İhsan Karamangil konuştu.

Panelin ikinci oturumunda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, "Ülkelerin ekonomik büyümesi ve güçlenmesi hizmet ve üretim sektörlerinin birlikte büyümesiyle olan bir şey. Otomotiv endüstrisi bu anlamda güzel bir örnek. Otomotivin başarısını sürdürmesi yeni nesil teknolojilere uyum sağlaması, yeşil ve çevreci dönüşüme uyum sağlamasıyla mümkündür. Son yıllarda özellikle yazılım öne çıkmaya başladı. Büyük araç üreticisi bu teknolojilerle ilgili önemli yatırımlar yapıp büyük çaba gösteriyorlar. Dataya sahip olanlar geleceği şekillendirecekler." dedi.

ASMALI NE DEDİ?

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı toplantıda şu mesajı verdi:

"AB sınırda karbon düzenlemesi başta olmak üzere diğer konularda alınan kararlar önemli. Sanayi ihracatımızın büyük kısmı Avrupa Birliği ülkeleri. Dolayısıyla bu ticarette sürpriz vergilerin karşımıza çıkma ihtimali bizi endişelendirmektedir. Bu anlamda iş dünyasının görüşleri mutlaka alınmalıdır. Teknoloji insan hayatını kolaylaştırdı ve hayatın akışını değiştirdi. Bununla birlikte pek çok çevresel problem de dünyanın gündeminde. Hem üretim, hem motorlu araçların kullanımında çevreyi kirleten katı, sıvı ve gaz atıklar dünya için tehlikedir. Bizim medeniyetimiz insan hayvan ve doğanın birlikte yaşamasını arzu eder"

NİHAT ALPAY NE DEDİ?

104. Genel İdare Kurulu'na ev sahipliği yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay şunları söyledi:

"Otomotiv sektörü Bursa'nın başat sektörlerinden biri. Şehrimiz, gerek sanayi gerekse de otomotivdeki bilgi ve tecrübesiyle yerli ve yabancı yatırımcı için çok büyük bir fırsat. TOGG'un da üretim üssünün Bursa'da olması buna örnek. Türkiye, bu alanda, yeşil ve dijital dönüşüme ayak uydurup değişen taleplere de ayak uydurursa pozitif ayrışır. Ülkece gurur duyduğumuz TOGG ile ciddi bir atılım yaptık. Yerli ve milli otomobil üretiminin yanında, yeşil ve teknolojik değişime hazırlanmak adına da TOGG önemli de bir görev üstlenecektir"

Günün akşamı da gala yemeği düzenlendi. Bu yemeğe de 750 kişiyi aşkın bir grup katıldı. Gecede ayrıca toplantıya sponsorluk yapan firmalara teşekkür plaketi verildi. Ana sponsor olarak plaket alan firmalardan biri de MÜSİAD Bursa Şubesi eski başkanı Dr.Ahmet Özkul'un sahibi olduğu Hayat Sağlık Grubu oldu.

SON SÖZ

Bursa bir büyük ekonomik toplantıya ev sahipliği yaptı ve alnının akıyla bu toplantıdan çıktı. Ben bu noktada MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve arkadaşlarını kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.