Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Bozbey: "Bizim derdimiz Bursa, Bursalı"

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2019 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 07:18

Millet İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı olan CHP'li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, iki kez ertelenen toplantısını sonunda dün yaptı ve projelerini toplum, medya mensupları ile paylaştı.
Mustafa Bozbey, sunumundan önce kısa bir konuşmaya yaptı ve lirik bir anlatımla bir Bursa tasviri yaptı. Bu konuşmanın ardından 7 ayrı başlık altında hazırlanan Bozbey'in projeleri bir film ile ekrana geldi.
Bu filmin bitiminin ardından sosyal içerikli ve metni ve kurgusu olmayan doğal birkaç vatandaşın ve çocuğun taleplerini izledik.
Mustafa Bozbey, amacının bu insanları güldürmek olduğuna vurgu yaparak, "Bizim derdimiz Bursa, Bizim derdimiz Bursalı" diyerek 1 Nisan'dan sonra bu projelerini hayata geçireceklerini söyledi ve şöyle devam etti:
"Farklı anlayış ve yöntemlerle Bursamızı ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz.
Bunu katılımcı belediyecilik anlayışımız ile hayata geçireceğiz. Bursa'yı hep birlikte yöneteceğiz. Bilim yönetim anlayışımızın temelinde olacak. Bu amaçla oluşturulacak Akademik Kurul sayesinde sorunlara bilimsel ve kalıcı çözümler sağlanacak ve kent için doğru proje ve çalışmalar üretilecek.


İlk etapta 1 Nisan'dan sonra hane su kullanımını yüzde 25 ve işyeri su kullanımının bedelini yüzde 20 düşüreceğiz. Ulaşımda da indirimler geliyor. Tek bilet uygulamasına geçeceğiz.
Bursaray istasyonlarının tümünde yolculara ücretsiz park et-git alanları oluşturacağız. Ana cadde üstü otoparkların tamamen kaldırılması, kontrollü alanlarda park edilmesinin sağlanması, TEDES sistemi ile yasak parklanmanın önlenmesi sağlanacak. Yasal olmayan otoparkların kaldırılarak bütün otoparklarda ücret tarifesi standardına gidilecek. Tarifeler şehir merkezine yaklaştıkça artacak şekilde belirlenecek. Tüm otoparklarda BURSAKART ve kredi kartı geçerli olacak.
Bu kent artık hoyratça ve tek elden değil, hakkaniyetle, hassasiyetle ve hep beraber yönetilecek. Bursa kısa bir süre sonra Katılımcı Yönetim Modelimiz ile tanışarak, lider ve örnek şehir olacak."
Toplantıya katılanlar arasında CHP ve İYİ Parti Bursa milletvekilleri, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, Millet İttifakı belediye başkan adayları, CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları, akademik odalar ve meslek odalarının temsilcileri ile muhtarlar vardı.
Mustafa Bozbey, proje önerilerinin hazırlanışında Birleşmiş Milletler "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri"nin göz önüne alındığını belirtti. Mustafa Bozbey'in projeleri şu 7 başlık altında toplanmaktaydı:
" Ulaşılabilir Şehir, Yaşanan/Yaşayan Şehir, Yeşil, Beyaz, Mavi Şehir, Bereketli Şehir, Eşit Şehir, Zinde Şehir, Katılımcı Şehir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.