Hava Durumu

Mustafa Bozbey ile Zeki Müren Müzesi

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2020 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2020 08:30

Geçenlerde Zeki Müren Müzesi ile ilgili bir yazı yazmış ve Bursa'nın sanat ile kültür alanındaki ünlülerinin bir araya getirileceği bir Ünlüler Salonu/Hall of the Fame'den söz etmiştim.
Anımsanacağı gibi TEV Bursa Bölge Başkanı Mehmet Çalışkan bir girişimde bulunarak Bursa'ya bir Zeki Müren Müzesi kazandırmak için Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile görüşmüştü. Turgay Erdem konuya sıcak bakmış, kadrosunda görevlendirmeler yapmış ve bir yer arayışına gidilmişti.
Bu konuda da son yerel seçimlerde CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in konuyu seçim kitabında da yer vermişti.

BOZBEY NE DİYOR?

Bu konu ile ilgili olarak dün Mustafa Bozbey aradı. Kendisi ile konuya görüştük ve bana bazı anekdotları anımsattı.
Bakın Mustafa Bozbey bu konuda neler diyor:"Bu konuyu 5-6 yıl önce gündeme getirmiştik. O dönemler Bursa'da olan Zeki Müren dernekleri ile görüşmeler yapmıştık. Bu kapsamda Altınşehir'de Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde 3000 m2 bir alanı konuya ayırmıştık. Buraya Zeki Müren'in doğduğu evin aynısı yapılacaktı.
Ayrıca çevresinde de oluşturulacak açık mekanlarda ve diğer yerlerde Bursa'nın sanat ve kültürüne katkı koyan ve de şu anda aramızda bulunmayan kişilerin büstleri yapılacak ve onların hikayeleri o bölgede anlatılacaktı. Böylece Bursa'nın sanat değerleri bir mekanda bir araya getirilecekti.
Ne yazık ki o dönemler dernekler arasındaki bazı tartışmalardan ötürü bu projeyi hayata geçirememiştik. Dolayısıyla şimdi Zeki Müren Müzesi için yer aramaya gerek yok. Yeri belli önemli olan orayı canlandırmak."
Bence yer harika bir yer. Bakalım bu konuda Turgay Erdem nasıl yol izleyecek? Bu bir biçimde olgunlaşmış yeri kullanacak mı?

İSTASYON BURSA VE BTB

Bursa'nın yeni ve güçlü markalar çıkarması, global dünyada yerini alan bir şehir olması hedefiyle, İstanbul'daki Facebook İstasyon'un bölgesel ayağını oluşturan "İstasyon Bursa" çalışmalarına devam ediliyor.
Geçtiğimiz günlerde yapılan Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Genç Girişimciler Kurulu, temmuz ayı olağan toplantısına AK Parti heyeti katıldı.
Bursa Ticaret Borsası Genel Sekre-teri Fehmi Yıldız, TOBB Bursa Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbra-him Özmen ve icra kurulu üyelerinin ev sa- hiğliği yaptığı toplantıda Bursa Ticaret Borsası Proje ve İş Geliştirme Sorum-lusu Serhat İlseven tarafından konuk heyete, genç girişimcilere imkân tanıyarak "İstasyon Bursa" çalışmalarına ilişkin sunum gerçekleştirildi. Platform hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.