Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Bozbey neler dedi?

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2018 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 08:28

Sönmez Medya Buluşmaları kapsamında, dün Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ağırladık.
Baia Hotel'de 18 Nisan'da Nilüfer Belediye Başkanlığı'nda 20. yılına girecek olan Mustafa Bozbey ile Bursa'yı, Nilüfer'i, sanatı, kültürü, sporu konuştuk.
Mustafa Bozbey'in tüm hayatı nerede ise Nilüfer'de geçti. 1962 yılında doğduğu Özlüce, 1989 yılında Nilüfer İlçesi oluşturulunca, Nilüfer'e bağlandı.
Evet, 29 yıllık geçmişi olan Nilüfer İlçesi'nde 19 yıldır Belediye Başkanlığı yapan, Bozbey, İnşaat Yüksek Mühendisi.
Mustafa Bozbey, 18 Nisan 1999 seçimlerinde DSP'nin Nilüfer Belediye başkan adayı olarak girdiği seçimden zaferle çıktı ve Nilüfer'in üçüncü belediye başkanı oldu.
28 Mart 2004 seçimlerinde bir kez daha Nilüfer Belediye Başkanlığı'na aday oldu. Bozbey, bu kez CHP'den girdi ve bir "ilk"e imza atarak, Bursa'nın siyaset tarihinde merkez ilçelerde iki dönem üst üste seçim kazanan ilk ve tek belediye başkanı oldu.
Bozbey, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise yine bir ilki gerçekleştirerek Bursa'da üç dönem üst üste seçim kazanan ilk başkan oldu.
Bozbey, 30 Mart 2014 seçimlerinde bir kez daha CHP'den Nilüfer Belediye Başkanı seçildi.
O belediye başkanlığı boyunca diğer başkanlardan farklı işler yapmaya özen gösterdi. Yerel yönetimlerle ilgili kalite çalışmalarını ilk kez uygulayan belediye oldu. Bu alanda hem ulusalda, hem de Avrupa'da ödüller aldı.
Nilüfer'i bir kültür, sanat kenti haline getirdi. Bu ilçemizde yapılan etkinlikler, düzenlenen sempozyumlar, festivaller ile ulusal bazda ilçenin ve Bursa'nın adının duyulmasına neden oldu.

BOZBEY'DEN BAŞLIKLAR

Dünkü, sohbetimizde Mustafa Bozbey özetle şunları söyledi:
"Bursa'da yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel yenilenmedir. Başından beri yanlış yapılmıştır. Önemli olan dönüşümü insan odaklı yapmaktır. Neyse ki mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu yanlışa dur dedi. Ona teşekkür ediyorum.
Biz bir tercih yaparak Nilüfer'i kaliteli bir ilçe haline getirmek için ve yerel yönetimlerde model olacak bir yönetim anlayışını sergilemek için toplam kalite çalışmalarına 2000 yılında başladık. Şu anda birçok belediye bizim yönetim modelimizi inceliyor.
Yerel yönetimlerde ortak akıl önemli. Başka türlü sorunları azaltmak mümkün değildir. Bilim ve aklın yolu birdir.
Belediye başkanlığım döneminde tam 3 kez master plan değişikliğine tanık olduk. Master plan bir kez yapılır ve uygulanır. Her gelen bir master plan yaparsa o master plan olmaz. Kentin zaman kaybı ve ekonomik kayıplara tahammülü yoktur.
İnsan odaklı bir yönetim anlayışı ile yola çıktığınızda sosyal alanlar, sosyal yaşam, sanat, kültür, eğitim ve spor olmadan bunları yapamazsınız. Gelişme bir bütün olarak bunlarla sağlanır.
O nedenle Nilüfer bir bilim, bir sanat ve kültür, bir eğitim, bir spor kentidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.