Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Esgin ile keyifli sohbet

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2018 07:58

Yeni seçilen milletvekilleri içinde hem sosyal medyayı etkin biçimde kullanan, hem de yoğun bir çalışma temposu içinde koşturan milletvekillerinin başında AK Parti Bursa Milletvekili Op.Dr.Mustafa Esgin geliyor.
Geçenlerde Mustafa Esgin ile uzun bir sohbet imkanı bulduk. Bursa, siyaset ve Türkiye üzerine güzel bir söyleşimiz oldu. Kendisi siyaseti bir meslek olarak değil, topluma bir hizmet aracı olarak algılıyor. Bu deneyimin belirli bir süre yaşandıktan sonra, yeni insanlara yol açılması gerektiği düşüncesinde.
Esgin sohbetimizde Türkiye'nin gelişmiş ekonomiler arasında yer alma noktasındaki tek şansının üretim potansiyelini giderek büyütüp, ürettiği kaliteli ürünler içersindeki yüksek teknolojili ürün miktarını artırmak olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Türkiye'de üretilen her ürün yerli üründür. Burada önemli olan yerli üretim içindeki, milli ürün oranını yükseltmektir. Bu da patentle, fikri haklarla, inovasyonla sağlanabilecek özetle iyi ve yüksek nitelikli bir eğitimle sağlanabilecek bir konudur. Ülkemiz iyi bir planlama ile bunu hayata geçirebilecek potansiyele sahiptir.
İçinde yaşadığımız güzel Bursa kenti çeşitli niteliklere sahiptir. Ama İstanbul'dan sonra ülkemizin de en çok ihracat yapan kentidir. Bursa aynı zamanda Avrupa standartlarında bir kaliteli üretim merkezidir. Bu açıdan Bursa'da iş dünyasındaki iş barışı her zaman önemlidir."

ESGİN PORTEKİZ YOLCUSU

Bu arada dün AK Parti Bursa Milletvekili Dr.Mustafa Esgin ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın dün TBMM'yi temsilen Portekiz'e gittiler. Mustafa Esgin başkanlığındaki Türk heyeti Portekiz'in Lizbon kentinde yapılacak olan Akdeniz Parlamenterler Birliği'nin Kadın Hakları konusundaki asambleye katılacak. Bu toplantı dördüncü kez düzenlenen üst düzey katılımlı kadın konferansı.
Bugün ve yarın yapılacak bu asamblede Dr.Mustafa Esgin, kadın hakları konusunda bir konuşma yapacak.

OTİZMLİ RABİA AYTEK ARTIK ÜNİVERSİTELİ

Rabia Aytek, otizmli bir kızımız. Rabia, Güzel Sanatlar Lisesi'ni bitirdi. Üniversite sınavına girdiğinde kolunda saati olduğu için sınavı iptal edildi. Bu yıl yeniden girdi. Engelliler barajını geçtikten sonra özel yetenek sınavlarında da başarılı olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Musikisi Bölümü'ne yerleşti.
Türk musikisine ilgi duyan Rabia Aytek "Üniversiteli olmak çok güzel, mükemmel bir duygu. Ud çalıyorum, çok güzel bir enstrüman. Engelli kardeşlerime müzik öğretmenliği yapmak istiyorum." diyor.
Rabia daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği resepsiyonun davetlileri arasında annesi ile yer aldı.
Rabia, programda olmamasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi üzerine mini bir konser vererek konukları büyülemişti.
Sevgili Rabia seni kutluyorum.
Yolun açık, kaderin güzel olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.