Bursa kültürüne ve belleğine katma değer yaratan isimlerden biri de ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Kara hocadır. O aynı zamanda bir koleksiyonerdir.
Bir tutkusu dergilerin birinci sayılarını toplamaktı. Kendisi yarım yüzyıldan beri bu işi sürdürdü. Dergilerin birinci sayılarını topladı. Burada 2500 tane 1. sayı dergiyi Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ne bağışladı.
Ayrıca, kitaplarını da daha önce Kültür Bakanlığı'na bağışladı ve Pınarbaşı'nda Tasavvuf Kütüphanesi kamunun hizmetine açıldı.
Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşunun 100. yılı. Burada Prof. Dr. Mustafa Kara Hoca, Diyanet Yayınları'nın 1924-1974 yılları arasında çıkan ilk 50 yılını bir sergi olarak açtı.
Onun ana amacı gençleri "bir şeyler biriktirmeye" teşvik etmek. "Kullan, at" felsefesinin yanlış olduğunu hatırlatmak.
Sergi geçen ay Devlet Güzel Sanatlar Galeri'sinde açıldı. Önceki hafta İlahiyat Fakültesi'nde şimdi de Kız Lisesi'nin yanında İbrahimpaşa Kültür Merkezi'nde Müftülük adına açıldı.
Sergi 5 Aralık tarihine kadar açık kalacak.
Bir şeyler biriktirmek, toplamak, koleksiyonerliğini yapmak bir biçimde geçmişi koruma altına almak demektir. Bu çok değerli, emek isteyen bir uğraştır.
Buradan Mustafa Kara hocayı kutluyorum.
Emeklerinize sağlık hocam diyorum.
----- ----- ----- -----
17 PAGEV Kongresi ve Ağaoğlu
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı PAGEV, Türkiye'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden biridir. Mevcut 950'e yakın mütevellisi ve 2000 ilişkili şirketle Türkiye'deki plastik sektörü değer zincirinin ciro olarak % 88'indan fazlasını temsil eder.
Türkiye plastik sektörü yeniliklerin önünü açarak, vatandaşlara kaliteli bir yaşam ve kaynak verimliliği imkanı sağlayıp iklimi korumakta ve Türkiye'de refaha önemli bir katkı sağlamaktadır. 250 binden fazla insan yaklaşık 14,000 şirkette (sektörde yer alan, çoğunluğu küçük ve orta ölçekli şirketler) çalışarak yıllık 34 milyar dolardan fazla bir ciro yaratmaktadır. Plastik sanayisinde PAGEV'in temsil ettiği değer zincirinde polimer üreticileri, mamul üreticileri, makina üreticileri ve kalıpçılar bulunmaktadır.
Sektörün birleştirici gücü olan PAGEV, yasayla oluşturulmuş sektörün çatı kuruluşu TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sektör Meclisi Başkanlığı’nı da yürütmektedir. Avrupa Plastik İşleyicileri Birliği (EuPC), Avrupa Plastik Hammadde Üreticileri Birliği (PlasticsEurope), Uluslararası Plastik Dernekleri Birliği (CIPAD), Atıksız Denizler Vakfı (WFO)’ ın aktif üyesidir.
PAGEV sektörün gelişimine yönelik düzenli olarak bilimsel etkinlikler düzenler. Bu yıl da “Plastik Endüstrisinde Gelecek: Finansal Riskler, Regülasyonlar ve Yeşil Pazar Stratejileri” teması ile 3 Aralık’ta, TÜYAP Palas’ta 17. PAGEV Türk Plastik Endüstrisi Kongresi düzenliyor.
Bu kongrede dünyanın önde gelen markalarının temsilcileri, sektör temsilcileriyle buluşacak.
Bu kongrede Bursa’dan da A Plas firmasının sahiplerinden Hasan Ağaoğlu bir konuşma yapacak.
Hasan Ağaoğlu, 3. Panelde Kurt Kuruç’un moderatörlüğünü yapacağı oturumda “Geleceğin Plastik Ürünleri; Finansal Riskler, Regülasyonlar ve Yeşil Pazar Stratejileri” konusundaki görüşlerini paylaşacak.
PAGEV’e ve Hasan Ağaoğlu’na başarılar diliyorum.
----- ----- ----- -----