Hava Durumu

Mustafa Kavurmacı'nın ardından

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2021 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2021 07:52

Yaşantım boyunca çok sayıda din adamı tanıdım. Bu din adamları arasında özel olanları vardı. İşte bu özel insanlardan biri de Mustafa Kavurmacı hocamızdı.

Mustafa Kavurmacı hocayı Salı günü 85 yaşında kaybettik. Bursa Mihraplı Camii'nde kılınan öğle namazına müteakip, onu kabrine uğurladık. Sesinin güzel oluşu nedeniyle dini törenlerin aranılan kişisiydi. Birçok kişinin sünnetinde, birçok kişinin acılı gününde güzel sesi ile huzur verirdi.

Mustafa Kavurmacı 1936 yılında Bilecik-Kurtköy'de doğdu. İlkokulu köyünde okuduktan sonra İstanbul Heybeliada'da din öğrenimi yaptı. Bozüyük'te iki yıl imam olarak çalıştı. Askerlik hizmetinin ardından Bursa'ya geldi ve "İsmail Hakkı Tekkesi"nde Kur'an öğreticiliğine başladı. Daha sonra "Hacılar Camisi" imamlığına atandı.

Mustafa Kavurmacı bununla yetinmedi. Osmangazi ortaokul ve lisesini dışarıdan bitirdi. 1975'te Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin iktisat bölümünden mezun oldu. Hacılar Camisi'ndeki imamlık görevini sürdürürken, bir yandan da Ticaret Lisesi, Kız Lisesi ve Özel İhsan Çizakça Lisesi'nde öğretmenlik yaptı.

30 yıllık hizmetten sonra devlet memurluğundan emekli olan Kavurmacı'nın, çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayımlandı. Uzun süre gazetemizde "cuma sohbetleri" başlığıyla yazılar yazdı.

Bursamız'a ve Kavurmacı Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

*****

GENÇ ZİHİNLER VE GELECEK

Gürsu Belediyesi önemli bir çalışmayı sonlandırdı. Altı aylık bir süredir devam eden Genç Zihinler Geleceğe Yön Veren Fikirler Kampı sonunda, gençlerin ürettikleri projeler masaya yatırıldı.

Ayrıca yine Gürsu Belediyesi öncülüğünde, Bursa İş ve Eğitim dünyasının önemli isimleri, geleceğin girişimci gençleri ile Bursa Europark Hotel'de (Eski Holiday Inn) bir araya geldi. Burada düzenlenen üç ayrı oturumda gençler iş dünyasının önemli isimlerini dinledi.

İlk oturum "İyi bir fikrin yatırıma dönüşme süreci" başlığını taşıyordu. Dr.Gül Çicek Zengin Bintaş'ın moderatörlüğündeki oturumda Özer Matlı, Hüseyin Özdilek, Nilüfer Çevikel, Nihat Alpay, Zeki Durak konu hakkındaki bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

"Gençlerin girişimciliğe ilk adımındaki fırsatlar" başlığındaki oturumun moderatörü gazeteci-yazar Ahmet Emin Yılmaz'dı. Bu oturumda Bilal Tunç, Emin Direkçi, Osman Akın, Nihal Sağlam, Fatma Saime Erdönmez ve Ali Özer bilgilerini aktardı.

"Digital çağda geleceğin fırsatları" oturumu Prof.Dr.Kurtuluş Kaymaz moderatörlüğünde gerçekleşti. O oturumda da İdris Doğrul, Ersin Öztürk ve İlhan Özdemir bilgilerini paylaştı.

*****

BURSA VE ÖDÜLLÜ HİKAYELER

Bilindiği gibi Bursa Büyükşehir Belediyesi 2021 yılını 'Hanlar Bölgesi ve İpek Yılı' ilan etmişti. Ayrıca bir de 'Bursa'nın Hanları Hikâye Yarışması' düzenlemişti. Bunun dışında Sarı Saltık Gâzi'yi anmak için de bir ödüllü hikâye yarışması düzenledi. Bu yarışmalarda dereceye girenler belli oldu ve ödül töreni yapıldı.

Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin de katıldı ve 'Bursa'nın Hanları Hikâye Yarışması'nın birincisi Erdal Güze, ikincisi Sacide Çobanoğlu ve üçüncüsü Rabia Elif Özcan ile teşvik ödülüne lâyık görülen Hatice Meraklı ve Ruşen Ergün'e ödüllerini verdi.

Sarı Saltık Gâzi Hikaye Yarışması'nın birincisi Nazım Taşan, ikincisi Hakan Yaşar ve üçüncüsü Muhammed Fatih Kılıçaslan, teşvik ödülüne lâyık görülen Fatma Ünsal ve Ayşe Kara da ödüllerini Başkanvekili Şahin ile jüri üyelerinin elinden aldı.

Ödül alanları ve katılanların tümünü kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.