Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Musul diye bir yer

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2016 04:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 04:57
Bu aralar Musul yoğun biçimde gündemimizde. Onunla yatıp, onunla kalkıyoruz. Sizlere Musul ile ilgili bazı bilgiler aktarmak istiyorum. 
1118’den itibaren bir Selçuklu toprağı ve 1517’den itibaren de bir Osmanlı vilayeti olan Musul, (1517 yılında Osmanlı topraklarına katılan Musul, 1534’te vilayete dönüştürülür ve bu vilayete Musul sancağı, Bacvanlu, Tikrit, Eski Musul, Horan ve Bana livaları bağlanır.)   



Birinci Dünya Savaşı sona erdikten sonra Mondros Mütarekesi’nin 7. maddesi bahane edilerek İngilizler tarafından işgal edilir.
Daha sonra çeşitli görüşmelerin yapılmasına rağmen konu çözülmeyince, Lozan  Konferansı’na bırakılır. Musul bu konferansta büyük tartışmalara neden olmuştur. Ancak Musul’un statüsü burada da kesin olarak belirlenemez. Daha sonra 1926 yılında yapılan Ankara Antlaşması’yla İngiliz mandasındaki Irak’a bırakılır.  
Bugün konuşulan Musul bu geçmişi ile belirsizlerin, belirlenemezliklerin toprağıdır. O nedenle herkes orada bir erk sahibi olmanın peşindedir.

OİB Almanya’daydı

Uludağ İhracatçılar Birliği bünyesindeki Otomotiv İhracatçıları Birliği Almanya’da IZB Wolfsburg 9. Uluslararası Otomobil Tedarikçileri Fuarı’na katıldı.
Bu fuara milli katılım gerçekleştiren OİB, fuarda katılımcıları ile birlikte büyük ilgi gördü.

BTÜ’de akademik yıl başlıyor

BTÜ ‘nün 2016-2017 Akademik Yılı açılışı bugün yapılıyor. Sabah 10’da müzik dinletisi ile başlayacak olan açılışta protokol konuşmaları var.
Bu konuşmaların ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Bursa Milletvekili Dr.Mehmet Müezzinoğlu bir konuşma yapacak.
Bursa Teknik Üniversitesi’ne rektörleri Prof.Dr.Arif Karademir nezdinde kazasız, belasız, dogmadan uzak, akla ve bilime dayalı ve akademi kelimesine yakışan bir akademik yıl diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.