Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mutlu gün acı güne dönünce

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2019 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 08:43

Yaşam içinde kimi zaman mutlu, kimi zaman üzücü olaylar barındırır. Cezmi Akdiş bir Bursalı. Bursa Anadolu Lisesi mezunu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Öğrencilik yıllarında okul takımlarında ve kulüp takımlarında hentbol ve basketbol oynadı.
Uzun yıllardır İsviçre'de yaşayan Akdiş, İsviçre Alerji ve Astım Araştırma Enstitüsü direktörlüğünü yapıyor. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Akademisi'nin- European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI)- de başkanlığını yaptı.


Kendisi dünyada en çok atıf yapılan bilim insanlarımızdan birisi. Bu konu ile ilgili olarak Thomson Reuters geçtiğimiz yıllarda en çok atıf yapılan bilimciler listesi yayınlamıştı. Bu listenin içinde bir Bursalı bilim insanını da gördük. Sevgili Prof. Dr. Cezmi Akdiş bu listede yer alan Bursalı tek bilim insanıydı. Bizleri gururlandırmıştı.
Cezmi ile tanışıklığımız gençlik yıllarında spor yaptığımız günlere dayanır. 2010 yılında Tofaş Spor Kulübü'nün 35 yıllık tarihini yazdığım kitabımın tanıtımında bir araya gelmiştik. Ardından da BUSİAD'da meslek ödül töreninde beraberdik.
Prof. Dr. A. Cezmi Akdiş, dün Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen "International Molecular Immunology & Immunogenetics Congress IV (MIMIC IV)" etkinliğinin kapanış oturumunda telekonferansla bir konuşma yapacaktı.
Daha sonra da programın ardından Prof. Dr. Cezmi Akdiş'e BUÜ yönetimi tarafından fahri profesörlük unvanı verilecekti.
Bu mutluluklar bir anda üzüntüye dönüştü. Prof.Dr.Cezmi Akdiş'in rahmetli ablası Prof.Dr.Rana Arslanoğlu'nun Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu kızı uzmanlığını yapan Dr. Ayşe Ceren aramızdan ayrıldı.
Akdiş Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

NİLÜFER'DE DÜNYA DANS GÜNÜ COŞKUSU

"Dünya Dans Günü" kutlamaları Nilüfer'de yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Nilüfer Belediyesi'nin dans atölyelerine katılan 200 kursiyer, sundukları gösteride büyük alkış aldı.
Etkinlik Nazım Hikmet Kültürevi önündeki meydanda yapılırken; halk oyunları, bale, tango ve sirtaki yapan 200 kursiyerin gösterisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Etkinliği izleyenler arasında Nilüfer Belediye Başkanvekili Vildan Özkula ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de vardı.
Gösterilerin sonunda Nilüfer Belediye Başkanvekili Vildan Özkula, Nilüfer Belediyesi dans atölyeleri eğitmenlerini, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.