Hava Durumu

Müzik Enstrümanları Müzesi’ne ödül

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2022 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2022 08:17

Hepinizin bildiği gibi kentimizde bir müzik gönüllüsü olan rahmetli Dr.Hüseyin Parkan Sanlıkol’un adını taşıyan bir müze bulunuyor. Ailesi ve Nilüfer Belediyesi’nin ortaklaşa hayata geçirdiği bu müze özel bir ödüle layık görüldü.

Bursa’nın ilk Müzik Enstrümanları Müzesi olan Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstürmanları Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından yarışmaya katılan 17 müze arasından Müze Özendirme Yarışması‘nda büyük ödül olan Jüri Özel Ödülü ile ödüllendirildi. 

Tarihi Kentler Birliği’nden yapılan açıklamada müzenin, bütüncül bir yaklaşımla oluşturulan zengin koleksiyonu, güncel ve yenilikçi sergileme alanları ile uluslararası müzik kültürünü yerelde tanıtan, gençlerle buluşturan eğitim çalışmaları sayesinde kültürel alanda farkındalık oluşmasına katkı sunması nedeniyle Jüri Özel Ödülüne değer bulunduğu belirtildi.

MÜZE HAKKINDA

Türkiye’den  ve dünyanın bir çok ülkesinden 300'e yakın enstrümanın yer aldığı Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstürmanları Müzesi’nde  enstrümanlar, dünya üzerindeki dağılımına göre sınıflandırılmış olarak sergileniyor.

13 adadan oluşan müzikal bir coğrafya sunan müzede hikayenin merkezinde ise çok yönlü yapısı ve koleksiyonda yer alan enstrüman çeşitliliğinden dolayı Türkiye adası yer alıyor.

Her bölgenin özgün hazinelerinin doğru ve bilimsel aktarımı, egzotik izlenimlere dayanan klişelerin aksine, enstrümanların tanıtıldığı kısa açıklamalarla bilimsel bir temelde anlatılıyor. Çok kişinin ziyaret ettiği müzede, açıldığı günden bu yana süreli sergiler, dinleti ve atölyeler, çalgı yapım etkinlikleri düzenleniyor.

Emeği geçen herkesi kutlarken, rahmetli büyüğüm Dr.Hüseyin Parkan Sanlıkol’u da rahmetle anıyorum.

SCİENCE EXPO İŞTİŞARE TOPLANTISI

Bilim ve bilimsellik; çağdaş uygarlığa uzanacak yolculukta vazgeçilmezimizdir. Ülkemizi yukarıya taşıyacak beyinler; “İcat çıkaran, soru soran, sorgulayan ve bildiğinden şüphe eden beyinler” olacaktır. Bu noktada bilimin teşvik edilmesi değer taşır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Hava Yolları’nın (THY) sponsorluğu, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) desteğiyle bu yıl 9’uncusu düzenlenecek Science Expo’nun ‘istişare toplantısı’, paydaş temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Feridun Yılmaz, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Latif Deniz, BEBKA Planlama Birim Başkanı Elif Boz Ulutaş, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcileri katıldı.

AKTAŞ NE DEDİ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

 “Science Expo’nun 9’uncusunu, ‘9-12 Haziran tarihleri arasında’ inşallah BUTTİM Fuar Alanı, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ve GUHEM bahçesinde gerçekleştireceğiz. 2012 yılında başlayan ve o gün bile 40 bin kişinin ziyaret ettiği Science Expo ateşi giderek büyüyor. Katkı sağlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na, üniversitelerimize, BEBKA’ya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’müze, diğer kurum ve kuruluşlara, paydaşlara yürekten teşekkür ediyorum.”

Ülkemizin gelişmesi noktasında önümüzdeki tek çıkış noktamız bilim. Bu açıdan bilim ve bilimle ilgili yapılan herşeyi, düzenlenen her etkinliği önemli ve değerli buluyorum. Bilime katkı koyan herkese ve her kuruma saygıyla.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.