Hava Durumu

Nadir Gezer'in ardından

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2020 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2020 08:15

Nadir Gezer'i kaybettik. Bursa eğitim ve edebiyat dünyasının saygın ismi Nadir Gezer aramızdan ayrıldı.

Öykü ve roman yazarı da olan Gezer, 19 Mayıs 1930, İnegöl Eymir Köyü'nde doğdu. 1952'de Arifiye Köy Enstitüsü'nü ardından Gazi Eğitim Enstitüsü Fen Bölümü'nü bitirdi. İngiltere'de iki yıl dil öğrenimi gördü
Çeşitli yerlerde öğretmen ve yöneticilik yaptıktan sonra 1971 ve 1980 arasında Bursa'da öğretmen ve müdürlük yaptı. Eski adıyla Maarif Koleji, daha sonra Bursa'daki ilk Anadolu Lisesi'nin kurucu müdürlüğünü yaptı.
Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği, Dil Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan Nadir Gezer, çok sayıda ödül aldı. Geçtiğimiz yıllarda Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin eğitim ödülüne de layık görüldü.
5 öykü, 3 roman, 1 şiir, 2 deneme, 1 araştırma, 1 gezi ve 1 şiir kitabı bulunmaktadır. Gezer Ailesi'ne ve oğlu sevgili arkadaşım Sabri Gezer'e başsağlığı diliyorum. Bursa çok değerli bir eğitimci ve edebiyatçısını yitirdi. Başımız sağ olsun.

BÖLGESEL ISITMA VE DANİMARKA

Danimarka İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjot başkanlığında Bursa'ya gelen heyet, BTSO Yönetim Kurulu ​Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, Meclis Divan Katibi Hakan Batmaz ve Enerji Konseyi Başkanı Erol Dağlıoğlu tarafından ağırlandı.


Ziyarette Bursa ve Danimarka arasında yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, bölgesel ısıtma ve atık yönetimi alanlarında işbirliği imkanları değerlendirildi.
BTSO Enerji Konseyi Başkanı ve Meclis Üyesi Erol Dağlıoğlu, ekonomik büyüme için artan enerji ihtiyacının uygun maliyetli etkin çözümlerle karşılanması gerektiğini vurguladı. Bursa'da çok sayıda sanayi bölgesi bulunduğunu ifade eden Dağlıoğlu, "Özellikle atık yönetimi konusunda aşama kaydetmemiz gerekiyor. Bu atıkları bertaraf edip enerjiye dönüştürmek sanayicimiz açısından büyük bir kazanç olacaktır. Danimarka'nın bu konuda çok ileri bir seviyede olduğunu biliyoruz. Enerji Konseyi olarak başta atık yönetimi konusu olmak üzere Bursa ve Danimarkalı firmaların ortaklıklarını artırmak için çalışacağız." diye konuştu.
Bölgesel ısıtmanın söz konusu kanunda yer alacak önemli konulardan biri olduğunu ifade eden Başkonsolos Galskjot şunları söyledi:
"Türkiye'nin ısı potansiyeli ve farklı konularda birçok projemiz var. Bu projelerimizden biri Türkiye'de Isı Piyasası Kanunu hazırlanması. Şu an taslak çalışması süren kanunun bu yıl içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. Türkiye'nin ilk ısı kanunu olacak bu çalışma dolayısıyla Türkiye ısı haritası da hazırlandı. Bu haritadan yola çıkarak düşük karbon ekonomisine geçiş için çözümler oluşturulacak.
Bölgesel ısıtma, bir bölge veya şehri sürdürülebilir ve ucuz maliyetle ısıtmak için çok başarılı bir uygulama. Şu an Soma'da 10 binden fazla konut bölgesel ısıtma sistemleri ile ısınıyor. Sinop ve Gaziantep'te projeler hazırlanıyor. Önemli bir sanayi kenti olan Bursa'da da bu sistem değerlendirilebilir. Danimarkalı firmalar bu alanda Bursa'ya yatırım yapmak için oldukça istekli."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.