Hava Durumu

Nâzım'ı yazanlar Nilüfer'de

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2017 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2017 04:52

Türk edebiyat ve kültür tarihinin en önemli isimlerinden biri Nazım Hikmet. Bu değerli yazar ve düşün insanımız doğumunun 115. yılında Nilüfer Belediyesi'nin ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen orijinal bir projesi ile anılıyor.
"Nazım'ı Yazanlar" sergisi ve kitabının lansmanı dün Nazım Hikmet Kültürevi'nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nazım'ı yazanların katılımı ile gerçekleştirildi.

Bu proje özünde bugüne kadar Nazım Hikmet adına düzenlenmiş en kapsamlı çalışmalardan biri olacak. Özünde proje, Boğaziçi Üniversitesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi ve İş Bankası Kültür Yayınları işbirliği ile hayata geçirilecek.
Serginin sanat yönetmenliğini fotoğraf sanatçısı Attila Durak üstlendi. Fotoğraf çekimleri Kemal Arslan ve Ersin İleri tarafından gerçekleştirildi. Projenin editöryel konseptini Boğaziçi Üniversitesi'nden Zeynep Uysal ve Murat Gülsoy üstleniyor.
Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi'nde 17 Ocak- 17 Mart 2017 tarihleri arasında açık olacak sergiye tüm sanatseverleri davet etti.

Kimler var?

Proje kapsamında NazımHikmet 'in etkisini günümüze dek taşımış olan şu isimler yer almakta:
"Orhan Pamuk, Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Genco Erkal, Ayşe Kulin, Biket İlhan, Mehmet Aksoy, Ara Güler."
"Nazım'ı Yazanlar" adlı kitap, İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlandı.

BTM'de öğretmenlere eğitim

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi klasik eğitim kalıplarının dışına çıkarak eğitimde bilimsel farkındalığı artırmak ve bilimi topluma yaymak amacıyla öğretmenlere yönelik önemli bir proje başlattı.
Bilimsel eğitimin yaygınlaştırmak ve öğretmenlerin bilimsel anlamda donanımlarını artırmak adına projelendirilen "Öğretmenler Loncası" başlangıçta 9 farklı bilimsel eğitim modeli ile öğretmenlerin teorik ve pratik uygulamalarla eğitilmesini içeriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.