Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Necati Şahin CHP'den ayrıldı

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2017 04:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2017 04:39

Son yerel seçimlerde CHP'nin Bursa Belediye başkan adayı Necati Şahin, dün Almira Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile CHP'den ayrıldığını ve bunun gerekçelerini açıkladı. Şahin toplantıya, oğlu, kızı ve torunları ile katıldı.
Anımsanacağı gibi Şahin, referandum öncesinde de "evet" oyu vereceğini açıklamıştı.
Şahin özetle şöyle dedi:
"1 Aralık 2013 tarihinde başlayan ve 18 Nisan 2017 günü son bulan bir yol hikayemizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 3,5 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti ile Bursa Büyükşehir Belediye başkan adaylığı teklifini kabul etmiştim.
Amaç; mutlak başarı elde etmek, herkes ve her kesimden oy almak, CHP'nin sosyal demokrat omurgası ile politize olmamışlar da dahil toplumun tüm kesimlerini kucaklamaktı.
O dönemde bu anlayışla aralarında Ankara, Bursa ve Hatay'ın da olduğu bazı illerde aday tercihleri bu yönde yapıldı ve önemli oranda başarılar elde edildiğini hepimiz biliyoruz.

Seçim sonuçlarını incelediğimizde, CHP'nin 2014 yerel seçimlerinde Bursa'da Büyükşehir Belediyesi oylarında ciddi bir artış yaşandığı herkes tarafından görülecektir.
Ben şunu arzu ederdim ki, 40 yıllık birikimimle Bursa için hazırladığım ve toplumun her kesiminde kabul gören projelerim ile sorunlara ilişkin çözüm önerilerim parti yöneticileri ve teşkilatları tarafından miting dahil her platformda dile getirilsin. Maalesef bu gerçekleşmedi. En önemlisi kurumsal yapının bu işin başarılacağına dair yeterince inancının olmamasıydı.
Netice olarak, CHP'de gece yarısı operasyonlarıyla milletvekili listelerine girip, koltuk kapmaya çalışmadım. Bilakis kimsenin aday olmak için elini taşın altına koymadığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup, alın terimi ortaya koydum.
Şu anda da yine sağduyumla ve vicdanımın sesini dinleyerek CHP'deki yol hikayemi noktalamış bulunmaktayım.
Bundan sonrası ya nasip. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler."
Necati Şahin'e hayırlı olsun diyorum.

Kurabiye Şenliği

Neşe Yıldırım, Bursa sosyal yaşantısı içinde etkin bir isim. Kendisi birçok sosyal sorumluluk projesinin mimarı veya takipçisi.
Neşe Yıldırım'ın şimdi de uzun yıllardır uğraş verdiği Onkoday - Lions Hasta Konuk Evi yararına cumartesi günü dernek 13;00-18:00 arasında "Neşe Teyze Kurabiye Şenliği" düzenliyor.
Kolay gelsin.

TÖMER'den Türkçe sempozyumu

Ankara Üniversitesi'nin bünyesindeki TÖMER, tam açılımı ile Türkçe ve yabancı dil uygulamaları araştırma merkezi çalışmalarını sürdürüyor.
1984 yılından beri eğitime katkı koyan bu kuruluş 27 Nisan'da Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Göç Müzesi Salonu'nda bir sempozyum düzenliyor.
Uluslararası Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu saat 09:30'da gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.