Hava Durumu

Necla Orhan, fotoğraf ve Orhan Holding

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2018 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2018 08:16

Orhan Holding kentimizin saygın holdinglerinden biri. 1972 yılında Teknik Malzeme ile başlayan Orhan Holding'in yolculuğu günümüzde 3 kıtada, 14 ülkede, 29 fabrika ve 5 teknik merkez ile 9000 kişiye istihdam sağlayarak devam ediyor.
Orhan Holding, şu anda Onursal Başkanlığı'nı yapan İbrahim Orhan'ın temellerini attığı bir kuruluş.
Bu değerli kurumumuz ilk günden beri kurumsal sosyal sorumluluğunu eğitimden, sağlığa; sanat ve kültürden, spora kadar her alanda yerine getirmeye çalışıyor.
Bundan 25 yıl önce fotoğrafa olan tutkusunu, kurumsal bir temele oturtmak için düzenlediği kurum içindeki bir yarışma ile yola çıkan İbrahim Orhan'ın değerli eşi Necla Orhan Hanımefendi'nin gayretleri ile bu organizasyon süreçte uluslararası boyuta taşındı.
Bir radyo programını dinlerken ateşlenen Necla Orhan'ın fotoğraf sanatına olan tutkusu cumartesi günü ödülleri verilen FIAP ve TFSF onaylı Orhan Holding 14. Uluslararası Fotoğraf Yarışması ile sanata ve kültürler arası alışverişe katma değer yaratmaya devam ediyor.
Kalitenin temel göstergelerinden biri olan sürdürülebilirliğin burada da görülmesi sanırım bu sanatsal etkinliğin kalitesi hakkında sizlere bilgi verecektir.
Yarışma kurum içinde başlayıp, yerelle devam ederken; ulusal ve uluslararasına açılan bu organizasyon hem ülkemizin, hem de kentimizin uluslararası tanınırlığına da katkıda bulunuyor.
Ayrıca fotoğraf sanatı ile kurulan kültürler arası alışverişi de unutmamak gerekir.

NECLA ORHAN'IN KONUŞMASINDAN

Necla Orhan, yaptığı açılış konuşmasında yarışmanın kısa bir öyküsünü anlattıktan sonra, kültürler arası diyalogun gelişmesine koyduğu katkıdan söz ederek, bir süre önce kaybettiğimiz değerli fotoğraf sanatçımız, Ara Güler'i onun şu sözleri ile andı:
"Dünyanın en iyi fotoğraf makinesi, dünyanın en iyi fotoğrafını çekmez; aynen dünyanın en iyi daktilosunun dünyanın en iyi romanını yazamayacağı gibi."

YARIŞMADAN NOTLAR

Orhan Holding, bu yıl 14.'sünü düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması'na 71 ülkeden, 671 fotoğraf sanatçısı, 5047 fotoğraf ile katıldı. Yarışma siyah-beyaz, renkli ve deneysel kategoride yapıldı. Her bir kategoride altın, gümüş ve bronz ile birlikte mansiyon madalyaları verildi. Madalyalar Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından sahiplerini buldu.
FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü bu yıl yarışmada beş kategoride dereceye giren Vietnam'dan Dang Quang Vınh'e gitti.
Orhan Holding Özel Ödülü ise Macaristan'dan Gyorgy Rajkai'nin oldu.

KİMLER VARDI?

Cumartesi günü Teknik Oto'da düzenlenen ödül töreninde Bursa iş dünyası ve sosyal yaşantısından birçok isim bir araya geldi.
Törene katılanlar arasında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa eski Milletvekili Op. Dr. Ceyhun İrgil, Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Bursa eski Milletvekili Hayati Korkmaz, Bursa eski Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Emiroğlu, Mudanya CHP Belediye başkan aday adayı Erdal Aktuğ, Fransa Bursa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak ve Çin Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya ve de ödül almaya gelemeyen yabancı sanatçıların konsolosluk temsilcileri vardı.
Necla Orhan ve Orhan Holding'e katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.