Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Network Fuarcılık ve Merinos AKKM

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2018 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2018 07:02

BURKON kentimizin ulusal ve uluslararası kongre organizasyonları yapan etkin bir kurumudur. BURKON'un kardeş kuruluşu Network Fuarcılık bu yıl Bursa'nın fuarcılık alanındaki çalışmalarına katkı koymak amacıyla büyük bir girişimde bulunuyor.
Bursa'nın önemli değeri olan Merinos AKKM ile birlikte 2018 yılı içinde Network Fuarcılık tam 11 fuara imza atacak. Bursa'da geçtiğimiz yıl 13 fuar yapıldığı göz önüne alınırsa Network Fuarcılık'ın girişimi büyük önem taşımakta.
Bu fuarlar ayrıca TOBB Fuar Takvimi içine alınma başarısı da gösterdi. Fuarlara Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Merinos AKKM ve Uludağ Üniversitesi de destek veriyor.
"Fuar" sözcüğü, Latince "Feria" kelimesinden gelmektedir. Feria, genellikle manastır ya da kilise yakınlarında kurulan dini festivallere verilen isimdir. Almanca'da fuarların karşılığı olarak "Messe" kelimesi kullanılır.
Tarihte bilinen ilk fuar, Kral Dagobert tarafından Paris yakınlarındaki St. Denis banliyösünde 629 yılında kurulan "Foire de Saint Denis"dir. 18 ve 19. yüzyıllarda, sanayi devrimi ile birlikte fuarlar, malların satıldığı pazarlardan, malların sadece sergilendiği ortamlara dönüşür.
XI. yüzyılda, bugünkü Düsseldorf kenti bir fuarcılık merkezi olur ve böylece "fuar kenti" kavramı da ortaya çıkar. Günümüzde, Düsseldorf , Hannover, Köln, Münih, Paris, Lyon, Londra, Zürih, Milano, Stockholm, İstanbul gibi kentler "fuar kenti" olarak anılır. Her ne kadar fuarcılığın temeli Fransa kabul edilirse de, modern anlamda fuarcılığın başlangıcı 1851'de İngiltere'de düzenlenen fuar kabul edilmektedir. Bu fuar günümüzdeki formuyla 1851 yılında Londra'da Hyde Park'ta kurulur.
Dün Merinos AKKM'de Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker ve Bursa Kent Konseyi Başkanı, Merinos AKKM Koordinatörü Hasan Çepni ile diğer yetkililerin katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda öncelikle 8-11 Şubat tarihleri arasında Merinos AKKM'de düzenlenecek olan BUCOS Kozmetik ve Güzellik Fuarı ile ilgili bilgi verildi.
Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker " Fuar sektör profesyonellerin buluşma noktası olacak." derken, Merinos AKKM Koordinatörü ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de Bursa'nın fuar düzenleme konusunda arzulanan yerde olmadığını belirterek "Yeni fuar konseptleriyle Bursa fuarcılığına katkı koymak istiyoruz" dedi.
Bu fuara İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Yalova, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale ve bu illere bağlı Gönen, Bandırma, Tavşanlı ve Biga'dan katılacak profesyonel ziyaretçilere günübirlik ulaşım imkanı sağlanıyor.
Toplam 52 firmanın yer alacağı fuarı, Bursa dışından bin profesyonel ziyaretçinin, toplamdaysa 20 bin civarında ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.
Ayrıca BUCOS Kozmetik ve Güzellik Fuarı dışında Network Fuarcılık tarafından 2018 yılı içinde SUÇEV Su ve Çevre Fuarı, FOODEX Gıda ve Sağlıklı Beslenme Fuarı, İNHEX İnanç ve Helal Gıda Fuarı, DERİX Deri Ürünleri Fuarı, BUBEX Anne, Bebek, Çocuk ve Oyuncak Fuarı, BUREX Eğitim, Okul Öncesi Hazırlık, Kırtasiye ve Çanta Fuarı, BİLTEK Bilişim ve Teknoloji Fuarı, BUTUR Turizm Fuarı, BUSAS Sağlıklı Yaşam ve Spor Fuarı, HUREX Kariyer ve İnsan Kaynakları Fuarı da hayata geçirilecek.
Bu önemli girişimlerinden ötürü Network Fuarcılık ve Merinos AKKM'yi kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.