Hava Durumu

Nice 10. yaşlar

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2021 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2021 08:31

Ülkemizde iş dünyasındaki örgütlenmeye göz attığımızda önce işçilerin örgütlenmesi ile karşılaşırız. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, kısaca Türk-İş, 1952 yılında kuruldu. Türkiye'nin ilk işveren sendikası olan MESS, 14 Ekim 1959 yılında sanayileşmeye gönül vermiş 11 girişimci tarafından kuruldu. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun doğuşu ise 15 Ekim 1961 tarihinde "İstanbul İşveren Sendikaları Birliği" adı altında toplanmalarıyla başladı ve 20 Aralık 1962 tarihinde toplanan II. Olağan Genel Kurul'da "Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu" adını aldı.

Ülkemizde kurulan ilk sanayici ve işadamları derneği olan TÜSİAD, 1971'de doğdu. Onu ülkemizin ikinci ve Anadolu'nun ilk SİAD'ı olan Doğan Ersöz başkanlığında kurulan BUSİAD, 1978'de takip etti.

Daha sonra ülkemizde ve kentimizde SİAD'ların sayıları süratle artmaya başladı. Bugün Bursa'da 100'ü aşkın SİAD bulunmakta. Ama bu büyük rakamın içinde efektif olan SİAD'ların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Bunlardan bir tanesi de Naci Şahin kurucu başkanlığında 21.09.2011'de kurulan ilk adıyla BALKANSİAD, günümüzdeki adıyla BALKANTÜRKSİAD.

BALKANTÜRKSİAD'IN KISA ÖYKÜSÜ

Naci Şahin başkanlığındaki 41 kurucudan oluşan BALKANTÜRKSİAD şu isimlerle kurulmuştu:

"Celal Sönmez, Erol Türkün, Turhan Gençoğlu, Şenol Şankaya, Naci Şahin, Timur Noyan, Mustafa Kırcı, Sinan Baykal, Sami Bilge, Erhan Akbaş, Burhan Vatan, Aydın Yılmaz, Önder Matlı, Berat Tunakan, Aybar Uluca, Emin Balkan, Yüksel Özkan, Ali Türkün, Nedret Bayramoğlu, Çetin Öztunalı, Ahmet Özkayan, Ersin Dizdar, Levent Balkır, Aytuğ Onur, Uğur Bocan, Kemal Demirel, Vahit Ertan, Serdal Can, Hikmet Bosut, Mümin Şentürk, Ferruh Nayman, Remzi Abdioğlu, Levent Bilek, Adil Gökçadır, Mümin Pekcan, Erhan Cengiz, Abdullah Özbakır, Mustafa Akpınar, Hilmi Hesapçı, Süleyman İnan, Umut Önel."

Dün 10. yılını kutlayan bu derneğimiz bugüne kadar Naci Şahin(20.10.2011-15.03.2014), Aytuğ Onur(15.03.2014-12.03.2016), Levent Bilek (12.03.2016-30.03.2017) ve Berat Tunakan (30.03.2017 -) tarafından yönetildi.

BASIN TOPLANTISI

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetimi, BALKANEVİ'nde düzenlediği basın toplantısıyla hem 2020 yılını değerlendirdi, hem de yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. Toplantıya BALKANTÜRKSİAD YKB Berat Tunakan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve önümüzdeki dönem başkan adayı Fatih Şakir ile Başkan Yardımcıları Süleyman İnan ve İskender İskenderoğlu katıldı.

BERAT TUNAKAN NELER DEDİ?

BALKANTÜRKSİAD YKB Berat Tunakan özetle şunları söyledi:

"2020'de 6'sı bayan olmak üzere derneğimize 29 yeni üyenin katılımıyla büyümemizi sürdürdük. 400'ü aşkın üyeye ulaştık. 200 aileye gıda yardımında bulunduk. Bulgaristan, Arnavutluk ve Zambiya'ya toplam 50 bin adet maske yardımı yaptık. Eğitime yönelik çalışmalarımıza BALKANTÜRK Eğitim Vakfı üzerinden devam ettik. 2020'nin başında belirlediğimiz AB ile ilişkileri geliştirme ve iş dünyamızın AB fonlarından daha çok faydalanması misyonu kapsamında temaslarımıza devam ettik.

Balkanlardaki kültür mirası eserlerin Bursa'da yaşatılması için Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Nilüfer Belediyesi ile işbirliği içinde 'MİNİA Balkantürk Açıkhava Müzesi'ni projelendirdik, kaynaklarını sağlayıp inşaatına başladık. Pandeminin seyrine göre Balkan Ülkeleri Büyükelçilerinin de katılımıyla hep birlikte açacağız.

Ben görev süremi tamamlıyorum. Pandemi nedeniyle STK'lardaki genel kurul yapma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından biz de genel kurulumuzu yapacağız. Genel mutabakatla yeni dönem başkan adayımız olarak halen Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğimizi sürdürmekte olan Fatih Şakir arkadaşımızı öneriyoruz."

BALKANTÜRKSİAD'ın önümüzdeki dönem Başkan adayı Fatih Şakir de şunları söyledi:

"10 yıl önce kurulduğumuzda hedeflerimizin ilk sırasında kurumsallaşma çalışmalarını başarıyla gerçekleştirebilmek, sürdürülebilir projelere imza atabilmek, Bursa'nın başarılı iş insanlarını bir çatı altında toplayabilmek vardı. Ne mutlu ki bugün karşınızda 400'den fazla iş insanını aynı çatı altına toplayabilmiş, çok büyük bir ailenin fertleri olarak burada bulunuyoruz. İlerleyen günlerde yepyeni projelerle karşınızda olmayı diliyor, bugün bizlerle beraber olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum."

Daha sonra da inşaatı devam eden MİNİA Balkantürk Açıkhava Müzesi, basın mensuplarıyla birlikte gezildi.

BALKANTÜRKSİAD'a başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.