Hava Durumu

Nice 23 Nisan'lara

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2021 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2021 07:58

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar verir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan eder ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlar.

1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılır. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye ve KKTC yanı sıra Kosova Cumhuriyeti'nde "23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı" olarak kutlanılır.

Dün 23 Nisan bayramımızı pandemi nedeniyle canlı olarak yaşayamadık. Buradan hepimizin 23 Nisan bayramını kutluyorum.

Dileğim pandeminin bir an önce biterek o çoşkulu kutlamalara geri dönmek.

ULUTEK'TE FİNANSAL PLANLAMA

Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 08.09.2005 gün ve 25930 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2005/9310 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş Uludağ Üniversitesi bünyesindeki bir teknoparktır. Bu teknoparkta çeşitli firmalar yer alır.

Ulutek "Gelecek için inovasyon" sloganıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu noktada bünyesindeki şirketlere yönelik de çeşitli eğitim planlamaktadır.

Geçtiğimiz günlerde ULUTEK Teknopark firmalarına finans eğitimi verildi. Eğitimde firmaların büyüme stratejilerini oluştururken doğru bir finansal planlama ile başarılı olacakları mesajı aktarıldı.

ULUTEK Teknopark ve TİM-TEB Girişim Evi işbirliğiyle; Girişimcilerin Gelir - Gider Hesapları, Karlılık Analizleri, İşletme Sermayesi Hesapları, Başa Baş Noktası Analizleri gibi finansal konularda bilgilendirerek, işletmelerinin finansal yönetimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerine katkıda bulunmak amacıyla "Yatırıma Hazırlık Sürecinde Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitimi" online olarak gerçekleştirildi.

Sık karşılaşılan finansal sorunlarla ilgili bilgiler paylaşan Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Yönetici Ortağı veEğitmeni olan Taner Baltacı, "Sorunların ilk sırasına nakit akışının planlanamaması ve bunun bilinmemesini yazmamız gerekiyor. Çoğu işletme, nakit akış planlamasını doğru yapmamaktan dolayı zora girmektedir. Büyüme planına göre finansal plan yapılmaması da önemli bir başlık. İçinde bulunduğunuz sektör, hızlı değişiyor. 3 yıllık ya da 5 yıllık büyüme planlarınızı yapmalısınız. İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde kısa vadeli gider planlarınızın dışında en azından gelir planlarınızın oluşturulması, ortaklarla vizyon paralelliğine ulaşmak için gelecek ile ilgili planlarınızın herkes tarafından bilinmesi gerekiyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.