Hava Durumu

Nihat Aslanoba aramızdan ayrıldı

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2020 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2020 08:01

Bursa bir bir yaşayan değerlerini yitiriyor. Erikli'nin kurucusu Nihat Aslanoba'da aramızdan ayrıldı. 1 Mayıs 1937 yılında Bursa'da Hasan Aslanoba'nın oğlu olarak dünyaya gelen Nuri Nihat Aslanoba, ticaret lisesi mezunudur. Tahsil hayatı ve sonrasında babası Hasan Aslanoba'nın kurmuş olduğu Lezzet Lokantası'nda ağabeyi Fuat Aslanoba ile birlikte çalışır. Babası Hasan Aslanoba, lokantanın dışında belediye tarafından kiralanan Devrengeç suyunu da işletmektedir.

1965 yılında babasının erken yaşta ölümü üzerine iki kardeş işleri ayırır. Nihat Aslanoba, su işini üstüne alır. Oba ticaret adında bir firma kurar. Devrengeç Su işletmesine yatırım yapar, pazarlama ve dağıtıma önem verir ve sonuçta işler büyümeye başlar. Ancak, Nihat Aslanoba'nın başarısını gören belediye su işini tekrar kendi yapmaya karar verir ve Devrengeç Suyu'nun kira süresini uzatmaya yanaşmaz.

Ardından Nihat Aslanoba kendi işletmesini kurmaya karar verir. Sonunda Uludağ eteklerinde yer alan Fidyekızık köyü yakınlarında, Erikli'nin ilk su fabrikasını 1970'de kurar. Kaynak suyun çıktığı bölgenin adı olan Erikli yaylası adından da esinlenerek, hem şirkete hem de kaynak suyuna Erikli Su adını verir.

Bir süre sonra Gümüş suyu kurar. Bu arada Erikli büyümektedir. Sonraki süreçte babasının adını taşıyan oğlu Hasan Aslanoba şirket bünyesine katılır. Süreçte Türkiye'nin en büyük firması yaratılır.

Evli ve üç çocuk babası olan Nihat Aslanoba, aynı zamanda Bursa'da hayırsever kimliği ile de tanınır. Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi, Nuri Nihat Aslanoba Turizm Meslek Lisesi ve Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi onun tarafından Bursa'ya kazandırılmış eğitim kurumlarıdır.

Nihat Aslanoba, aynı zamanda Türk Eğitim Vakfı Bursa Şubesi Yürütme Kurulu ve Bursa Rotary Kulübü üyesiydi.

Hasan Aslanoba nezninde Aslanoba Ailesi'ne ve Bursa iş dünyasına başsağlığı diliyorum.

ERHAN NASYALÇIN ARTIK YOK

Bursa iş dünyası bir değerini daha yitirdi. Ernas'ın kurucusu Erhan Nasyalçın da hayata veda etti.

Bursa'mızın taşımacılık alanındaki en büyük şirketlerinden biri olan Ernas, kurulduğu 1976 yılından beri Bursa'da konusunun öncüsü bir firmadır.
Firma Almanya, İtalya, Fransa, Benelux, İngiltere olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine ihracat ve ithalat taşımaları yapar.

Erhan Nasyalçın, Mümin Gençoğlu'nun başkanlığı döneminde 1975-76, 1976-1977 ve 1977-78 yıllarındaki Bursaspor yönetiminde de görev almıştı.

Eğitime katkılarıyla bilinen Erhan Nasyalçın, 2018 yılında Bursa'nın köklü eğitim kurumlarından olan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu'nu modern bir eğitim kurumuna dönüştürerek Milli Eğitim'e Erhan Nasyalçın İlkokulu olarak devretmişti.

Erhan Nasyalçın aynı zamanda Çağdaş Eğitim Kooperatifi üyesi ve Türk Eğitim Vakfı Bursa Şubesi Yürütme Kurulu üyesiydi.

Nasyalçın Ailesi'ne ve Bursa iş dünyasına başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.