Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi ve elektromanyetik kirlilik

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2020 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2020 08:11

Nilüfer Belediyesi yıllardır ağırlıklı olarak elektromanyetik alan kirliliği konusunda çalışmalar ve araştırmalar yapıyor. Zaman zaman da bu araştırmaların sonuçlarını basınla paylaşıyor.
Birkaç yıl önce bu konu ile Nilüfer belediyesi'nde düzenlenen toplantıda, Prof.Dr.Osman çerezci hoca şunları söylemişti:
"Su dolu kabın içine havlu sokulunca nasıl ki havlu suyu emerse, çevremizde de elektromanyetik radyasyon varsa, aynı şekilde vücudumuz da elektromanyetik radyasyonu emer."
"Elektrikle çalışan bedenimizin her bir hücresi, çevresindeki elektromanyetik dalgalara duyarlı bir anten özelliğinde olması dolayısıyla hücrelerimiz elektromanyetik kirlilikten olumsuz yönde etkilenir."
"Literatürde, radyasyona düşük dozlarda fakat uzun süreli maruz kalınması halinde; baş ağrısı, migren, beyin hücrelerinin ölümü, hafıza kaybı gibi birçok olumsuzluklardan bahsedilmektedir."

Yanlış anımsamıyorsam aynı toplantıda Nilüfer Belediyesi tarafından dağıtılan "EMA (Elektromanyetik Alan) Kirliliği" kitabını almıştık.
Bugün Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün 2019 yılında Nilüfer'de yapılan elektromanyetik kirlilik ölçümlerine ilişkin veriler, bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanıyor.
Toplantı Üsküdar Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Çerezci'nin de katılımıyla Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası'nda yapılacak.
Bu konu insan sağlığını çok ilgelendiriyor. Hepimizin ve özellikle de teknolojiyi çok yoğun kullanan geleceğimiz olan çocuklarımızın, torunlarımızın sağlığı da ciddi sağlık riskleri altında.

AKKUŞ'UN KAHVALTISI

Evet, 9 Şubat tarihi yaklaştıkça CHP'de politika kazanı ısınmaya başlıyor. Adaylar yoğun olarak çalışmalarını sürdürüyor. Pazar günü içlerinde ağırıklı olarak CHP'nin eski tüfeklerinin bulunduğu bir grup, Hüseyin Akkuş'un davetiyle bir araya geldi.
Eski il başkanları, PM üyeleri, milletvekilleri Görükle Ada kafede sabah 11.00'de bir aradaydı.


Toplantıya katılanlar arasında şu isimler vardı:

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, il başkanı Hüseyin Akkuş, PM üyesi Gamze Pamuk Ateşli, PM Eski üyesi Güler Buğday, PM eski üyesi Ali Nihat Irkörücü, eski milletvekili ve MYK üyesi Abdullah Özer, eski milletvekili İlhan Demiröz, eski il başkanı Sadık Çakar, eski il başkanı Şahin Gencal, eski il başkanı Ertuğrul Akagündüz, eski il başkanı Gürhan Akdoğan, eski il başkanı Metin Çelik."
Bilindiği gibi CHP milletvekillerii Erkan Aydın ve Yüksel Özkan'da İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un yanında yer alıyor. Toplantıya bir kaza nedeniyle katılamayan Zafer Yıldız ve rahatsızlıkları nedeniyle katılamayan iki vekil Yahya Şimşek ile Turhan Tayan mesaj gönderdiler.
CHP'de tüm adaylara başarılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.