Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer, Bozbey ve elektromanyetik kirlilik

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2017 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2017 07:02

Nilüfer Belediyesi bilindiği gibi 2007 yılından bu yana Elektromanyetik Alan Kirliliği İzleme projesini hayata geçiriyor. Bu projenin 2016 ölçüm sonuçları açıklandı.
Bu toplantıda Başkan Mustafa Bozbey, değerlerin Avrupa ortalamasının üzerinde çıktığına dikkat çekti. Bozbey, Ataevler Mahallesi'nde uygulanan kentsel yenileme çalışmalarını da hatırlatarak "İnsanların sağlıklı bir yaşam sürmesi konusunda hassasiyet sıfırın altına inmiş durumda" dedi.

Sonuçlar Avrupa ortalamasının üzerine çıkmış durumda. Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çerezci bu çalışmadaki bilimsel verileri paylaştı.
Nilüfer Belediyesi başkan yardımcıları Yalçın Işıkyıldız ve Nazlı Yazgan'ın da katıldığı basın toplantısında Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin yetki alanı dışında olmasına rağmen Nilüfer'de vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için ücretsiz olarak hava kirliliği ölçümleri, su kirliliği ölçümleri ve elektromanyetik alan kirliliği ölçümleri yaptıklarını hatırlattı.

*Bu alanda tek Türkçe kaynak

Mustafa Bozbey'in basın toplantısında, Proje Danışmanı Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çerezci'nin Nilüfer Belediyesi tarafından basımı yapılan ve Türkiye'de ilk defa elektromanyetik alan kirliliğini konu alan tek kitap olma özelliğini taşıyan "Görülmez-Duyulmaz Risk Elektromanyetik Alan Kirliliği" kitabının da tanıtımı yapıldı.

*Hüseyin Şahin'den Çelenk'e ziyaret

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü'ne yeni atanan Hayati Çelenk'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Bu ziyarette AK Parti ilçe başkanları, Ziraat Odası başkanları ve Sulama Birlikleri başkanları da Hüseyin Şahin'e eşlik etti.

Milletvekili Şahin, Kestel, Gürsu, İnegöl, Yenişehir ve İznik'in sulama suyu konusundaki sıkıntılarının giderilmesine yönelik çok ciddi çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı. Şahin, Bursa'nın doğu kısmında yer alan bu beş ilçenin yüksek tarım potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve sulu tarım alanlarının artırılması için çaba gösterdiklerini kaydetti.
Ziyaret sonrası bölge müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de hazır olduğu 5 saatlik geniş katılımlı toplantı düzenledi. Bu toplantıda DSİ'nin sulama yatırımları ve çiftçilerin sulama suyu sıkıntıları masaya yatırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.