Hava Durumu

Nilüfer'de kültür sanata yeni bakış

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2020 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2020 07:55

Herkesin kabul edeceği gibi kentimizde Nilüfer Belediyesi yıllardır kültür ve sanat etkinliklerinde başı çekmekte ve kentin kültür ve de sanatına önemli katma değer yaratmaktadır.
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de yıllardır içinde olduğu, şu anda da liderliğini yaptığı ilçedeki etkinlikleri daha yukarıya ve de farklı bir boyuta taşımak amacıyla düğmeye bastı.
Bilindiği gibi Nilüfer Belediyesi çok fazla sayıda sanat ve kültür etkinliğine imza atıyor. Bunun sanıyorum, tek merkezden ve de tek bir felsefe ile yönetilmeyişi bir dağınıklığı, bir keşmekeşi getiriyor. Sanıyorum Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in amacı bunun önüne geçmek ve etkinliklerin daha organize ve planlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak.

Bu kapsamda ilk olarak bir ön çalışma grubu oluşturuldu. Bu grup önce geçmişteki etkinliklerin bir analizini yapacak, bu analizde geçmişin güçlü ve zayıf yönleri ortaya konulduktan sonra geleceğe yönelik bir strateji belirlenip, bu strateji kapsamında etkinlikler tek elden demeyeyim de, belirli bir felsefe kapsamında hayata geçirilmeye çalışılacak.

ÖN ÇALIŞMALAR

Bu kapsamda oluşturulan ön çalışma grubu çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor. Bu grubun içinde İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı)'den de bir isim var. Ön çalışma grubuna belediye bünyesinin dışında da bazı sanatçıların, bazı alan uzmanların katılması planlanmakta. Böylece etkinliklerin topluma yayılımının dışında, Bursa'daki sanat ve sanatçıyı da destekler mahiyette planlama anlayışının daha etkin ve hakim olacağı/olması gerektiği konusu da ön plana çıkıyor.
Evet, Nilüfer'de görüldüğü gibi kültür ve sanat alanında yeni arayışlar, yeni çalışmalar var. Ben bu tür değişimleri ve arayışları önemsiyorum. İlerleme ve gelişmenin temel unsuru farklı görüşlerin, görüş çeşitliliğinin artmasıdır. Bu farklılık ve çeşitlilik sonuçta ortaya yeni bir şey çıkartır.

TURGAY ERDEM'İ KUTLUYORUM

Ben bu girişimi başlatan ve bu girişime liderlik yapan Turgay Erdem'i kutluyorum. Değişim her zaman önemlidir. Büyük şirketler, genelde üst düzey yönetici kadrolarını, rotasyona tabi tutarlar.


Buradan Turgay Erdem'e bir notum var. Her ne kadar büyük bir oy oranı ile seçildiyse de, Nilüfer'de sadece bir dünya görüşüne sahip insanların yaşamadığını anımsayarak, bu sanat ve kültürel etkinliklerin yelpazesini genişletmeli.
Çünkü, diğer belediyeler ağırlıklı olarak düzenlediği etkinliklerde sadece seçmen kitlelerine yönelik etkinliklere ağırlık vermekte. Halbuki o insanlar zaten size oy verecekler. Ama diğerlerini dışlamak yerine, onları da etkinliklerin içine çekmenin daha doğru olacağını/olması gerektiğini düşünüyorum.
Turgay Erdem ve çalışma arkadaşlarına başarılar dilerken, sanat ve kültüre katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.