Hava Durumu

Nilüfer Kütüphaneleri'ni kutluyorum

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2020 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2020 09:00

IFLA tam açılımı ile Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu. Bu uluslararası federasyon her yıl geleneksel olarak Dünya Kütüphanecilik ve Bilgi Kongresi düzenliyor. Bu yıl bu kongrenin 86.sı 15-21 Ağustos'da Dublin'de düzenlenecekti.

Ama pandemi nedeniyle ertelendi. Şimdi kongredeki bazı oturumlar sanal ortam üzerinden düzenlenmeye başladı. Bu kongreye ülkemizden ilk kez Nilüfer Belediyesi'nin gönderdiği bildiri sunuma layık görüldü.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Müdürü Şafak Baba Pala, 3 Evler Kütüphane Sorumlusu Nazan Akdoğan ve Şehir Kütüphanesi Sorumlusu Selin Can Cengiz'in "Kütüphane Yayıncılığı" başlıklı oturumda ortak bildirisi olan çalışma "Türkiye'den Bir Kütüphane Yayıncılığı Örneği: Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü ve Yayınları" adını taşıyordu. Bu projenin yürütücülüğünü de Akkılıç Kütüphanesi Sorumlusu Nalan Gür yaptı.

Bu projede anlatılan yayınların içinde bir kitabımın olmasından da gurur duyuyorum. Bu vesile ile Şafak Baba Pala nezdinde tüm emeği geçenleri kutluyorum.

Bravo Nilüfer Kütüphaneleri.

ALZHEİMER EVİ AÇILIYOR

Lions 118 K Yönetim Çevresi Federasyonu öncülüğünde yaptırılan ''Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Bakım ve Konuk Evi'' 28 Ekim günü açılıyor.

Dönemin 118 K Lions K Federasyon Başkanı Neşe Yıldırım'ın çalışmaları arasında bu konu ilk kez fikir olarak ortaya atılmıştı. Tohumları atılan bu proje şimdi hayata geçiyor.

Nilüfer Belediyesi, hayırsever Dikencik Ailesi ve Lions 118 K Yönetim Çevresi işbirliği ile yapımı tamamlanan Alzheimer Hasta Bakım ve Konuk Evi 'nin gündüzlü bölümü düzenlenecek törenle 28 Ekim günü hizmete girecek.

Buradan Dikencik Ailesi başta olmak üzere Lions ve Nilüfer Belediyesi camiasına teşekkür ediyorum.

LİONS 118 K'DA GÖREV DEĞİŞİMİ

Uluslararası Lions Kulüpleri Dernekleri 118 K Yönetim Çevresi Federasyon Başkanlığında görev değişikliği oldu. 2019-/2020 dönemi Genel Yönetmeni Nükhet Tuzlacıoğlu'nu görevini Eskişehirli iş insanı Faruk Özçelik 'e bıraktı.

Pandemi nedeni ile Genel Kurullarını yapamayan 118 K Yönetim çevresine bağlı Lions Kulüplerinde, yapılan hizmetlerin aksamaması için Genel Yönetmenlik görevlendirilmesinde değişiklik yapıldı.

Yeni federasyon başkanı Faruk Özçelik, her zaman toplumu bilinçlendirme sorumluluğu taşıdıklarını da dile getirerek ''Bu zorlu süreçte üyelerimizin ve ailelerinin yaşam şartlarını ve sağlıklarını düşünerek Pandemi kuralları içinde karşılıksız hizmete devam edeceğiz'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.