Hava Durumu

Nilüfer kütüphaneleri tam gaz

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2020 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2020 08:04

Nilüfer Belediyesi kütüphaneleri, bildiğiniz gibi 5 farklı noktada faaliyet gösteriyor. Bunlara 2020 yılında bir de gezici kütüphane eklendi. Gezici Kütüphane 2020'de 19 mahalleyi ziyaret etti. Nilüfer Kütüphaneleri, pandemiye rağmen 2020 yılında verimli bir dönem yaşadılar.

47 bin üye ve 115 bini aşkın kitap varlığına sahip olan Nilüfer Kütüphanelerinin kapısı artık dijital dünyada da sonuna kadar açık. İnternet üzerinden kolaylıkla üye olunabilen Nilüfer Kütüphanelerinde dijital kütüphane hizmetlerinden ücretsiz yararlanılıyor ve 24 bin 500 dijital kitap da okurlarıyla buluşuyor.

Pandeminin başlamasıyla birlikte etkinliklerini dijital ortamda yoğunlaştıran Nilüfer Kütüphaneleri, yoğun ilgi gören ve ağırlıklı olarak çevrimiçi düzenlenen etkinliklerde 20 bine yakın kişiye ulaştı.

2020 Yılın Yazarı etkinlikleri kapsamında 29 etkinlik gerçekleştiren Nilüfer Belediyesi, söyleşiden atölyeye, okuma etkinliklerinden yarışmaya binlerce kişiye ulaştı. Yıl boyu süren etkinliklerde 13 bin 508 kişiyi Fakir Baykurt ve eserleri ile buluşturdu.

Bilimin, kültürün ve öğrenmenin ışığında gerçekleştirilen atölyeler de yıl boyunca etkin bir şekilde devam etti. Düzenlenen 78 atölyeye 2 bin 52 kişi katıldı

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, bu yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenen Dünya Kütüphaneler Birliği Kongresi'nde (IFLA) yer alarak, Türkiye'den sözlü bildirisi kabul edilen ilk belediye kütüphanesi olarak kayıtlara geçti. Nilüfer Kütüphaneleri, IFLA'da düzenlenen "Kütüphane Yayıncılığı" başlıklı oturumda "Türkiye'den Bir Kütüphane Yayıncılığı Örneği: Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü ve Yayınları" sunumunu gerçekleştirdi.

Bu arada 2020 yılında Akkılıç Ödülleri kapsamında 4 adet kitap yayımlandı. Böylelikle Akkılıç Yayınları'ndan çıkan Bursa'yla ilgili ödüllü kitap sayısı 33 olurken, toplam yayınlanan eser 70'e yükseldi.

Özetle Nilüfer Kütüphaneleri, bu yıl çok verimli bir çalışma dönemi geçirdi. Bu arada Nilüfer'deki kütüphanecilik hareketinin çekirdeğini oluşturan Yılmaz Akkılıç kütüphanesine adını ve kitaplarını veren Yılmaz Akkılıç büyüğümü de saygı ve rahmetle anıyorum.

Onun attığı tohum büyüyerek gelişiyor. Keşke o da bu günleri görebilseydi.

İYİ YILLAR DİLİYORUM

Evet, 2020 yılında kabus gibi bir yıl yaşadık. Bir tarafta ekonomik krizler, diğer tarafta pandemi ve getirdiği sağlık sorunları ve diğer ekonomik sorunlar.

Bu akşam yeni bir yıl başlıyor. Her milatta olduğu gibi hepimizin yeni umutları, yeni hayalleri, yeni kararları var.

Belki ütopik olacak ama dileğim herkesin hayalleri, umutları ve kararlarının hayata geçmesi.

Bu vesile ile hepinize iyi yıllar diliyorum.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.