Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer Lions, Kır Çiçekleri ile buluştu

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2018 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 08:18

Sivil toplum örgütleri genelde gönüllü kuruluşlardır. Bu kuruluşlarda yer alan insanların doğal olarak farklı amaçları vardır. Kimileri toplumda tanınmak, kimileri toplumda insan tanımak, kimileri kentin içindeki güç odakları ile ilişki kurmak, kimileri siyasal amaçları ve kariyerleri için basamak olarak kullanmak, kimileri mesleki gelişimlerine katkı koymak, kimileri de topluma katkı koymak için orada olurlar.
Bu kuruluşların bazıları ise sosyal dernekler adı altında toplanır. Bunlar ağırlıklı olarak topluma katkı koymayı amaçlarlar. Her ne kadar amaçları bu olsa da dönemsel olarak lider pozisyonunda olan başkanlarının ve yönetimlerinin performansı koydukları katkıyı etkiler. Zaman zaman farklı yönlerden saldırı altında da kalsalar sosyal dernekler sivil toplumun temel taşlarıdır.
Kentimizin etkin sosyal derneklerinden biri de Nilüfer Lions Kulübü'dür. Şu anda başkanlığını Özlem Can'ın yaptığı Nilüfer Lions Kulübü düzenlediği etkinlikler ve üyelerinin katkıları ile başta eğitim olmak üzere topluma katkı koymaya devam ediyor.
Evet, birileri sürekli konuşup, mazeret üretip, şikayet edip, memnuniyetsizliğini dile getirip, laf salatası yaparken; birileri de bir şekilde taşın altına elini koymaya çalışıyor.
Bu saygı duyulacak bir tutum. Çünkü rasyonellik, realiteyi fark edip, algılayıp, o realite içinde sistemi değiştirmekle uğraşmayıp, o sistem içinde neler yapılabileceğini tespit edip, onu hayata geçirmek için mücadele etmektir.
Nilüfer Lions Kulübü pazartesi akşamı sosyal kooperatifçiliğin ülkemizdeki ilk örneklerinden biri olan ve ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin Kır Çiçekleri ile bir akşam yemeğinde buluştular. Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Yurdu'nda buluşan lionslar yıl boyunca da Kır Çiçekleri'ne yönelik çeşitli etkinliklere de imza atmıştı.
Bilindiği gibi 1995 yılında kurulan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin en önemli sosyal sorumluluk projesi, lisesi olmayan dağ köylerinde okuma olanağı bulamayan kız çocuklarına yönelik olarak hayata geçirdikleri Kır Çiçekleri Projesi.
Bu proje kapsamında yer alan kızlarımızın her türlü eğitim ve diğer gereksinimleri Çağdaş Eğitim Kooperatifi tarafından karşılanmakta.
Nilüfer Lions adına Özlem Can ve Beril Baylan'ın öncülüğünü yaptığı gecede önce bir yemek yenildi. Yemek sonrası yeni yıl pastası kesilip, hediyeler dağıtıldıktan sonra Nilüfer Lions Kulübü üyeleri Kır Çiçekleri ile sohbet ettiler. Ardından 2019 yılında Kır Çiçekleri'ne sağlık, mutluluk ve başarı dilediler.

KİMLER VARDI?

Organizasyona Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Özlem Can, yönetim kurulu üyesi Beril Baylan, Hülya Korgavuş, geçmiş dönem başkanlarından Güzin Yazıcıoğlu, Füsun Güler ve Müge Mataracı ile birlikte ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, ÇEK Yazmanı Prof.Dr.Füsun Öztürk Kuter, 13 yıldır ÇEK Kır Çiçekleri'ne gönüllü olarak coğrafya dersi veren emekli öğretmen Mithat Beki, ÇEK Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Yurdu Müdürü Leyla Sevinç ve diğer yurt çalışanları vardı.
Evet, Nilüfer Lions Kulübü'ne ülkemizdeki sosyal kooperatifçiliğin öncüsü olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne katkılardan ötürü, başkanları Özlem Can nezdinde teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.